A Pál utcai fiúk írójának utódai sem kérnek a szexuális zaklatóból

Marton László
Budapest, 2017. május 5. Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, színigazgató, érdemes és kiváló művész a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. A műsorban Igó Éva Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész munkásságát idézték meg. MTVA Fotó: Zih Zsolt
Vágólapra másolva!
Marton László legutóbbi bemutatója A Pál utcai fiúk című musical volt a Vígszínházban. Az eredeti művet jegyző Molnár Ferenc leszármazottai most elhatárolódtak Martontól, miután több nő is azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta őket. Időközben jelentkezett Marton nyolcadik áldozata is. 
Vágólapra másolva!

Elhatárolódtak Marton Lászlótól Molnár Ferenc leszármazottai is, miután Sárosdi Lilla színésznő és több nő is azzal vádolta meg a Vígszínház főrendezőjét, egykori vezetőjét, hogy az elmúlt évtizedekben szexuálisan zaklatta őket.

A leszármazottak megdöbbentek azon, hogy „olyan ember rendezett zenés játékot a Molnár otthonának számító Vígszínházban, akiről tanúk, sértettek állítják, hogy

és a gondjaira bízott pályakezdő ifjúság kiszolgáltatottságával.” Azt is leírták, hogy együttéreznek mindenkivel, akit hasonló méltánytalanság ért.

Az Origo már a hétvégén felvetette, maradhat-e ezek után színpadon A Pál utcai fiúk a Vígszínházban. A válasz egyre egyértelműbb: nem.

Marton László Kossuth- és Jászai Mari-díjas színházi rendező, színigazgató nyolcadik áldozata is jelentkezett Forrás: MTI/Zih Zsolt

Kérdések

Mint arról korábban beszámoltunk, a Marton-ügy rengeteg kérdést felvet. Ki tudott Marton életviteléről? Tudott-e erről mondjuk hivatalos főnöke, Demszky Gábor? (Marton a Kádár-rendszer után még 19 évig volt a Vígszínház igazgatója, azalatt végig Demszky volt a főnöke.) Tudott-e erről például mostani úgymond elöljárója a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Csizmadia Tibor? És mennyire eltökélt a Vígszínház, hogy Marton László "életművét" kisöpörje a falai közül?