A kormány elmagyarázta a Soros-tervet Szél Bernadettnek

Brussels Belgium ECONOMY economics FORUM DEBATE SPEECH EVENT Brussels economic forum EUROPE EUROPEAN EUROPEAN UNION European Union Flag George Soros Open Society Foundations Soros Fund Management LLC business magnate philanthropist author Hungary ????t? S
Soros György
Vágólapra másolva!
A kormány részletes választ küldött Szél Bernadettnek, miután az LMP képviselője letagadta a Soros-terv létezését - jelent meg a kormany.hu oldalon. Az írásos válasz tartalmazza a milliárdos bevándorlást segítő javaslatait és az ezt tükröző uniós döntéseket, és kitér arra is, hogy az LMP támogatta ezeket Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

Szél Bernadett még szeptemberben közérdekű adatigénylést kért a kormánytól. A Szél Bernadettnek most elküldött levélben a Kormányzati Tájékoztatási Központ azt írta, Soros György a bevándorlással kapcsolatos terveit nyilvános fórumokon tette közzé, és azok az uniós előterjesztések is hozzáférhetőek, amelyekből egyértelműen visszaköszönnek elképzelései.

Az évi egymillió bevándorló Európába telepítéséről, a nem kormányzati szervezetek szerepvállalásáról, az unió 15 ezer eurós fejenkénti éves támogatásáról a Project Syndicate nevű szervezet hozott nyilvánosságra jelentést 2015 szeptemberében - írták.

A határzárak lebontásáról Soros György a Bloomberg gazdasági hírügynökségnek nyilatkozta 2015 októberében, hogy tervüknek a bevándorlók védelme a cél, és "a nemzeti határok jelentik az akadályt" - áll a levélben.

Soros György Forrás: AFP/SOOC/Alexandros Michailidis

A válasz szerint továbbá Soros György tavaly június 30-án Brüsszelben azt javasolta, hogy az EU a migrációs válság megoldása érdekében csökkentse a mezőgazdasági és kohéziós uniós kiadásokat.
A kormány levelében azt is írta, hogy a tervek céljáról a milliárdos "Nyílt társadalom" című könyvében ír. Ebben a kormány szerint az áll: "a globális nyílt társadalom létrehozása mindenképpen magában foglalná a belügyekbe való beavatkozást is.""
A Nyílt társadalmak Alapítvány egyik 2016 augusztusában kiszivárgott jelentésében pedig a kormány válasza szerint az áll:

A nemzeti konzultáció aktualitását az adja - írja a kormány -, hogy a brüsszeli intézmények döntéseiben visszaköszönnek a milliárdos javaslatai. Az Európai Parlament Állampolgári és Igazságügyi Szakbizottságának (LIBE) rendelettervezete

állandó, felső létszámkorlát nélküli betelepítési rendszert hozna létre, a betelepítéseket elsősorban azokba az országokba irányítanák, amelyek rosszul állnak a betelepítések terén, a bevándorlók 30 fős csoportokban kérhetik, hogy ugyanabba a tagállamba telepítsék őket, megkönnyítenék a családegyesítéseket

és pénzügyi szankciókkal sújtanák azokat az országokat, amelyek nem hajlandóak részt venni a programban. Mindezek mellett a bizottság bevonná a nem kormányzati szervezeteket a betelepítési eljárásokba, így Magyarországon azok a szervezetek is koordinálhatnák a betelepítéseket, amelyek átláthatatlan módon, külföldről kapják támogatásaik jelentős részét - olvasható a kormány válaszában.
A fenti tények a kormány szerint alátámasztják a Soros-terv létezését és azt, hogy sokan dolgoznak ennek a végrehajtásán.

- fogalmaztak. Hozzátették: a megvalósulás beláthatatlan gazdasági terhet és biztonsági kockázatot jelentene és sajnálják, hogy ezeket a kockázatokat az LMP tagadja.