Elfogtak két migránst, ők támadhatták meg a magyar kamionost

menekültek
Franciaországban kamionokra próbálnak feljutni a migránsok, hogy így jussanak el Angliába
Vágólapra másolva!
Nem hivatalos rendőrségi információk szerint előállítottak két migránst annak a magyar kamionsofőrnek az ügyében, akit egy belga autópálya melletti parkolóban támadtak meg a múlt héten. Erről az Origo írt először. A migránsok egy román sofőrt meg is késeltek. 
Vágólapra másolva!

A megsebesített kamionsofőr ügyében előállítottak szudáni vagy eritreai állampolgárok lehetnek, akik információink szerint Belgiumban nem kívántak menekültkérelmet beadni, mert Angliába akartak jutni. Úgy tudjuk, egyre több a hasonló támadás az E40-es autópálya mellelti parkolóhelyeken, erre már a belga hatóságok is felfigyeltek.

Franciaországban kamionokra próbálnak felmászni a migránsok, hogy így jussanak el Angliába Forrás: AFP/Philippe Huguen

A támadásnak a magyar külügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint egy sérültje is van, egy román állampolgárságú sofőr, aki a kezén sérült meg. A megtámadottak között volt a magyar sofőr is, aki a rendőrség információja szerint nem sérült meg, de az útlevelét ellopták. A sofőr sietett, a történtek után már tovább indult Németországba. Nem is kért segítséget a brüsszeli nagykövetségtől, de a külügy értesítette az esetről a németországi konzulátust.

A megtámadott sofőr ismerőse szombaton kereste meg az Origót. Azt állította, hogy a sofőr éppen pihent, amikor migránsok bemásztak a kamionjába, és megfenyegették egy késsel. Arra riadt fel álmából, hogy a kamion fülkéje erősen mozog.

- mondta az Origónak a sofőr ismerőse. Ezután verekedni kezdtek, a késes férfi kizuhant a fülkéből, de újabb támadók jelentek meg az ajtóban és ráüvöltöttek:

- vagyis a pénzét és a telefonját követelték a férfinek, aki hozzájuk vágta a kistáskáját és mindenét, ami a keze ügyébe került. A támadók erre elszaladtak és

magukkal vitték az iratait, pénzét, és a telefonját is.

A sofőr röviddel ezután kimerészkedett a kamionjából és látta, hogy egy másik megtámadott sofőr megsérült, vérzik. Azonnal segítséget kért.