Saját házában égett bent a szemétgyűjtő várpalotai férfi

Vágólapra másolva!
A felhalmozott szemét miatt éghetett benn saját házában egy férfi Várpalotán. A tűzoltók már nem tudták kimenekíteni. A tüzet valószínűleg egy cigaretta okozhatta. Debrecenben szintén kigyulladt egy családi ház, ami tele volt lomokkal. A házban lakó férfit súlyos sérülésekkel szálították kórházba. 
Vágólapra másolva!

Péntek éjjel gyulladt ki a szalmatetejű ház. Az egyik szoba teljesen kiégett. A tűzoltók egy halott férfira, a ház tulajdonosára találtak a romok között, adta hírül a Tények.

A szomszédok vették észre a tüzet, akik elmondták, hogy a férfi ritkán hagyta el a házat, sokat betegeskedett és nehezen közlekedett. Azt is hozzátették, hogy

rengeteg szemetet, lomot halmozott fel a férfi.

Valószínűleg ezek égtek el pillanatok alatt, ezért nem tudott kimenekülni az égő házból. Hiába érkeztek ki hamar a tűzoltók, a férfin már nem tudtak segíteni.

A szomszédoknak azt mondták a tűzoltók, hogy

valószínűleg a cigarettától gyulladt ki a szemét, a férfi ugyanis nem fűtött be.

nyilatkozta a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Helt Ákos.
340 kilométerrel arrébb, Debrecenben is kigyulladt egy szeméttel teli családi ház. A szomszédok arra lettek figyelmesek, hogy hatalmas füst ömlik a házból.

A hatalmas füst miatt a rendőrök kiterelték az utcára a környéken élőket.

A mentők egy férfit súlyos állapotban szállítottak kórházba. A tűzoltók úgy találtak rá, hogy hőkamerával vizsgálták át az épületet. A ház, akárcsak a várpalotai, tele volt lomokkal és szeméttel, de a tűz keletkezésének körülményeit még vizsgálják.