Mosolyogva érkezett a bíróságra Bróker Marcsi

A Jász-Nagykun megyei ügyészség júniusban emelt vádat a Karcag város megtakarítóit kifosztó piramisjátékot szervező „Kun-Mediátor” Marcsikával ( D. Sándorné) szemben, akit tavaly decemberben toloncoltak haza regényes búvóhelyéről, a közép-amerikai Belizeből. Ő az ügy egyetlen vádlottja. A Kun-Mediátor-ügy tárgyalása hétfőn kezdődik a Szolnoki Törvényszéken.
Vágólapra másolva!
Elkezdődött D. Sándorné, ismertebb nevén Bróker Marcsi pere. A Kun-Mediátor cég vezetőjét azzal vádolják, hogy 12 milliárd forintot csalt ki 767 embertől. Az ügy kirobbanása után elmenekült az országból, Belize-ből hozták haza.
Vágólapra másolva!

Vezetőszáron és bilincsben hozták a tárgyalóterembe az elegáns, mosolygós Bróker Marcsit. Ezzel kezdődött el a csalással vádolt nő pere, amelynek mai tárgyalási napján több mint két órán keresztül olvasta fel az ügyész a vádiratot.

A vádirat szerint az egyebek mellett csalással, sikkasztással vádolt Bróker Marcsiként ismertté vált nő a Kun-Mediátor Kft. vezetőjeként úgy tévesztette meg ügyfeleit, hogy a cégnek

nem volt engedélye pénzügyi szolgáltatói tevékenység folytatására, csupán utazásszervezésre és valutaváltásra.

Az ügyfelek befektetés céljából átvett pénzét nem helyezte el pénzintézeteknél, a pénzt részben saját és családja életvitelének költségeire, részben a sértettek egy körének kifizetésére fordította.

A 64 éves karcagi nő másfél évtizeden keresztül, 1999-től 2015-ig verte át az embereket. Az ügyben több mint kétszáz tanút hallgatnak ki.

Bróker Marcsi Fotó: Mudra László - Origo

Két becsapott áldozat is látni akarta az asszonyt a bíró előtt, a szünetig ők nem jutottak szóhoz. Délután a károsultak meghallgatásával folytatódott a per.

A sértettek felsorolásakor kiderült, hogy az őket ért károk között nagy a szóródás,

volt köztük több száz millió forintos és 100 ezer forint körüli is.

A készpénzben befizetett vagy átutalt összegek gazdái többségükben csak egy kisebb hányadát kapták vissza pénzüknek.

A Kun-Mediátor Kft. 2015. április 14-én az ország több pontján működő irodáját bezárta, és az ügyfelek befektetési céllal átadott pénzüket a továbbiakban nem tudták felvenni.

Kárukat sem a felszámolás alá kerülő társaság vagyona, sem a vádlottól lefoglalt vagyon nem fedezi.

A céget 2016 márciusában törölte a cégnyilvántartásból a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága. Az MTI tudósítója ügyvédi körökből úgy értesült, hogy a károsultak száma lehetett volna magasabb is, ám többen inkább nem éltek a feljelentéssel, semmint kiderüljön anyagi helyzetük.

Fotó: Mudra László - Origo

Az Origo információi szerint Bróker Marcsi első felszólalásában zárt körű tárgyalást kért. Arra hivatkozott, hogy

őt a média mindig rossz színben tünteti fel,

de a bíró nem rendelt el ilyet. Elsőfokú ítélet jövő ősszel varható.