A világ legjobb 400 egyeteme között a Semmelweis Egyetem

2017.11.09. 17:55

Élettudományokban, valamint az orvos-egészségtudományi kategóriákban is a 301-400. hely között szerepel a Semmelweis Egyetem a londoni székhelyű Times Higher Education (THE) friss nemzetközi képzésterületi rangsorában.

A világrangsor készítői a képzésterületek vizsgálata során – az összegyetemi rangsorhoz hasonlóan – öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket, ezek az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientációA THE idén összesen 11 képzésterületben rangsorolta a világ legjobb egyetemeit, a korábbi 100-as listák mellett ezúttal top 200-as, valamint top 500-as rangsorokat is készítettek.

A Semmelweiss Egyetem Elméleti TömbjeForrás: MTI/H. Szabó Sándor

A magyar egyetemek közül az élettudományok képzésterületi rangsorára a Semmelweis mellett szintén a 301-400. helyen végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A világrangsort a Harvard University vezeti a kategóriában. Az orvos-egészségtudományiterületen a hazai társegyetemek közül a Pécsi Tudományegyetem került a Semmelweis mellé a 301-400. helyre a listán, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem pedig a 401-500. helyen végeztek a rangsorban, amelynek élén a University of Oxford áll.

Szeptemberben az Origo készített egy interjút Prof. Dr. Merkely Bélával, az egyetem klinikai rektorhelyettesével a rangsorról, amikor a legjobb 500 közé került a Semmelweis Egyetem.