Lázár János: Az ellenzék cselekvőképtelen

Fidesz kongresszus, Lázár János
Vágólapra másolva!
Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője arról beszélt, hogy érthető, hogy mindenki a kampány felől közelíti meg a politikai helyzetet. Úgy látja, győzni többféleképpen lehet, így valódi alternatíva hiányában, vagy a kormányzati teljesítmény alapján is.
Vágólapra másolva!

Lassan több miniszterelnök-jelöltje van az ellenzéknek, mint szavazója. A Fidesz nemcsak másokhoz képest, hanem a kormányzati teljesítménye alapján is érdemes a választási győzelemre - mondta Lázár. Nem a jobb híján, hanem a jobb jogán.

Lázár János Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Miniszterelnökség vezetője szerint a kérdés, hogy olyan erőre bízzuk az országot, aki megőrzi a szuverenitást, vagy pedig felajánlja azt Brüsszelnek. Lázár szerint, ha valaki mumust csinált Brüsszelből, az az a stréber politika, ami mindig azt mondta, hogy ezt meg azt Brüsszel nem hagyja. Ennek a szervilis politikának nagyon egyértelmű üzenetet küldtek a katalán, a lengyel, a brit és az amerikai polgárok - tette hozzá.

A politikának arról kell szólnia, hogyan lehet a legjobban érvényesíteni a nemzeti érdeket, nincs okunk visszavonulót fújni. Jobb ma egy Verhofsdtat-hiszti, mint egy kényszerbetelepítés - mondta. Jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány - jelentette ki Lázár.

Politikai család

Lázár János szerint a politikai család támogatása a legfontosabb. Ilyen segítséget jelentett a politikai család támogatása, a küzdelem a Csíki Sörért, vagy például az uniós milliárdokért. Ilyen volt a műszaki határzárért folytatott küzdelem - tette hozzá. Lázár elmondta, hogy az ellenzék még akkor sem merné lebontani a kerítést, ha hatalomra kerülnének, de nem is merte volna felépíteni. Mindezt azt mutatja, hogy az ellenzék cselekvőképtelen. Nem szabad rájuk bízni az ország kormányzását - mondta Lázár.

Egységben az erő

Lázár külön megköszönte az összegyűlteknek, hogy az elmúlt években végig kitartottak a kormány mellett, és nem beszélt ki senki. A miniszter szerint enélkül a támogatás nélkül nem lehetett volna jó kormányzást csinálni. A politikai ellenlábasok ma is úgy kritizálják a Fideszt, hogy túlságosan egységes, de ez a politikában a legnagyobb erő - tette hozzá. Úgy látja, a Fidesznek reális esélye van arra, hogy 2018 tavaszán ismét felhatalmazást kapjon a választóktól, ami történelmi felelősség.

- zárta Lázár.