Negyvenmillió forinttal támogatja az Emmi a Magyar Hospice Alapítványt

Vágólapra másolva!
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 40 millió forinttal támogatja a Magyar Hospice Alapítványt a miniszteri tartalékkeret terhére.
Vágólapra másolva!

Az alapítvány közleményében azt írta, hogy az alapítvány működteti a tízszemélyes Budapest Hospice-házat, továbbá egy időben száz beteget lát el otthonában, valamint módszertani központként is működik, hospice-ellátással foglalkozó szakembereket és önkénteseket oktat.

A Magyar Hospice Alapítvány az egyetlen olyan szervezet Magyarországon, amely bármilyen kórházi háttértől függetlenül működteti felnőtt hospice-házát - írták.

A Magyar Hospice Alapítvány köszöni a magánszemélyek ezrei által küldött adományokat, felajánlásokat, továbbá az Emmi 40 milliós támogatását, amellyel lehetővé válik a betegek további ellátása, gondozása - olvasható a Muszbek Katalin orvosigazgató által jegyzett közleményben.

November 4-én az emberi erőforrások minisztere adott utasítást az egészségügyért felelős államtitkárnak, hogy biztosítsa a Magyar Hospice Alapítvány működéséhez szükséges forrást, egyúttal felhívta az alapítványt a felelős működésre.

Az államtitkárság előzőleg azt közölte: elismerik az alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért kapott az alapítvány elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást.

A Magyar Hospice Alapítvány korábban arra hívta fel a figyelmet, hogy heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice-házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéséhez szükséges pénzügyi fedezet.