Ők Magyarország legpancserebb bűnözői

kameratolvaj
Vágólapra másolva!
Kinek jut eszébe ellopni egy térfigyelő kamerát, vagy éppen tíz túszért két liter kólát követelni? És melyik gyilkosnak fontosabb a jogosítványa, mint a szabadsága? Ügyetlen bünözők történeteit válogattuk össze. 
Vágólapra másolva!

6. Fűnyírás után meglépett a fűnyíróval

Alkalmi munkát vállalt egy 18 éves fiú Orosházán. Miután lenyírta az udvaron a füvet, hazament. Később viszont visszatért, hogy átmásszon a kerítésen. Egy biciklit és a fűnyírót vitt el.

A biciklire felült, a fűnyírót pedig maga után húzva elindult haza.

Mivel tartozott egyik ismerősének, odaadta neki a gépet. A rendőrök hamar elkapták a tolvajt, ugyanis ahogy maga után húzta a fűnyírót, kipotyogott belőle a fű, így azt csak követnie kellett a rendőröknek.

5. Lejárt a munkaideje, ezért nem szólt, hogy bombát talált

2015-ben egy építkezésen dolgozó férfi egy II. világháborús gránátot talált Szegeden. Tudta jól, hogy milyen veszélyes a robbanószer, mégsem értesítette a rendőröket, ugyanis lejárt a munkaideje.

Inkább megfogta a bombát, és átpakolta a szomszédos épülethez.

Forrás: MTI/Lakatos Péter


Másnap, amikor ismét munkába állt, felhívta a rendőrséget, hogy az Alsó-Nyomási sor 64. szám előtt egy robbanószert talált. A rendőrök biztosították a helyszínt, míg a tűzszerészek meg nem érkeztek, akik a bombát elszállították és felrobbantották.

Később azonban kiderült, hogy az 58 éves férfi még előző este megtalálta a veszélyes gránátot.

Utólag biztos a túlórát választotta volna, ugyanis robbanóanyaggal való visszaélés miatt kellett bíróság elé állnia.

4. A térfigyelőkamera-tolvajok

2006-ban két férfi úgy döntött, hogy jó ötlet ellopni egy térfigyelő kamerát. Az eszköz az esztergomi vár bástyájánál rögzítette az eseményeket. Na, meg persze a két tolvaj arcát.

Fotó: MTI

Miközben leszerelték a kamerát, a kamera folyamatosan vette őket.

Másfél millió forintnyi kárt okoztak a lopással, ők viszont nem sokra mentek vele, hiszen a rendőrök rövid időn belül megtalálták a tolvajokat.

3. Amikor egy kisfiú szereli le a tolvajt

2014-ben történt, hogy egy kisfiú vásárolni indult nagyszüleivel, anyjával és kistestvérével, amikor a rabló egyetlen mozdulattal letépte nagyanyja arany nyakláncát Budapesten, a Kiscelli úton.

A kisfiú azonnal a férfi után rohant, és a bokájába csimpaszkodva próbálta meg visszahúzni.

A rablónak sikerült kiszabadítani magát, és elrohannia, de két taxis elkapta és a földre teperte a férfit. Végül a rendőrök is megérkeztek, és megbilincselték a rablót, akiről kiderült, hogy

korábban 14 évig volt börtönben gyilkosságért.

2. A kólás túszejtő

2007-ben egy férfi a zuglói családsegítőbe ment, hogy hivatalos ügyeit intézze. Valamiért egy gázpisztoly is volt nála. Egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdett hadonászni a fegyverrel, és kétszer két liter kólát követelt. Túszul ejtett 10 embert, az egyiküket pedig kinevezte vezértúsznak.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A túszejtést viszont annyira nem vették komolyan,

a takarítónő közölte: vele ne szórakozzanak, mert lejár a munkaideje.


A férfi később azt mondta, szerinte az egész akció egy hirtelen depressziós ötletből született.

A tárgyalásokon az összes tanú azt vallotta, hogy a túszejtés családias hangulatban zajlott.

1. Jogosítványért vallott egy gyilkosságról

Galgahévízen 2008-ban egy akkor 29 éves férfi annyira félt attól, hogy elveszik a rendőrök a jogosítványát, hogy inkább bevallott egy gyilkosságot.

Ráadásul egészen addig még csak nem is tudtak a rendőrök a gyilkosságról.

A jogosítványt azért vonták be, mert a férfi részegen vezetett.

Kijelentette, hogy ha visszakapja a jogosítványát, elmondja, hogy hogyan öltek meg a barátjával egy férfit, és hová ásták el a holttestet.

Ugyan a jogosítványt visszakapta, de egy darabig még nem használhatja, ugyanis 13 évre börtönbe került.