Fontosak a gyerekjogok

UNICEF, gyerekhang-program
Vágólapra másolva!
Az UNICEF Gyerekhang-programjában az ország több fontos helyszínén hallatták a hangjukat gyerekek. Egy kis időre „elfoglalhatták" többek között az Országos Rendőrfőkapitány, az Oktatási Jogok Biztosa, az EMMI államtitkárai, nagykövetek és cégvezetők irodáit. Megszólaltak az Országgyűlés épületében és jó néhány színházban, bepillanthattak a tűzoltók, a mentők és számos ismert nagyvállalat dolgozóinak munkájába.
Vágólapra másolva!

November 20-án az UNICEF világszerte arra hívta fel az emberek figyelmét, hogy a velünk élő gyermekeket megillető minden jogot épp olyan alapvető kötelezettségünk tiszteletben tartani és megvédeni, mint a felnőttekét. Vagyis, hogy ezeket nemhogy nem tagadhatjuk meg, de még csak félvállról sem vehetjük csak azért, mert az érintettek még nem töltötték be a 18. életévüket. Ezen a napon felerősítik a gyerekek hangját annak érdekében, hogy mindannyian jobban odafigyeljünk rájuk, és mindig meghalljuk őket.

A Néprajzi Múzeumban a Gyerekhang-eseménysorozat hivatalos megnyitóján pályázatuk díjkiosztója volt, ahol több vállalat is képviseltette magát.

A Parlament Felsőházi Teremében Tóth Fanni, az UNICEF Magyarország Fiatal Nagykövete elmondta a gyerekek november 20-i üzenetét.