Meghalt a meggyilkolt soroksári futónő ügyének koronatanúja

kocogás, finesz, jogging, szabadidősport, futás, futó
Vágólapra másolva!
A soroksári gyilkosság fontos tanúja volt az a férfi, aki nemrég szívrohamban meghalt, írta meg a Bors. Gyurik Krisztina, a meggyilkolt futónő nem sokkal halála előtt lépett vele kapcsolatba.
Vágólapra másolva!

A soroksári családanya, Gyurik Ágnes meggyilkolása az elmúlt évek legrejtélyesebb ügye Magyarországon. Eleinte a nő férje volt az első számú gyanúsított, de őt gyorsan kizárták a lehetséges elkövetők közül, mert a rendőrök két DNS-nyomot találtak a nő holttestén.

Erről a nyomról viszont később kiderült, hogy egy hiba következménye, az egyik DNS-minta a boncmester hibája miatt kerülhetett rögzítésre.

Forrás: AFP/Bildagentur RM

2014-ben kiderült, hogy halála előtt Gyurik Krisztina kapcsolatba került egy férfival, amit eltitkolt. A Best magazinnak a férfi elmondta, hogy csak együtt sétáltak és ebédeltek a családos anyukával, azt pedig kikérte magának, hogy köze lenne a gyilkossághoz. Krisztina férje a Borsnak adott interjújában elmondta, hogy a gyilkosság után két héttel tudta meg a rendőrségtől, hogy a felesége találkozgatott valakivel. Később egy fotó alapján eszébe jutott, hogy már látta ezt a férfit a feleségével.

A férj ezt a kapcsolatot okolta a gyilkosságért.

A rendőrség 2016-ban hallgatta ki a szeretőt, a férfi vállalta a hazugságvizsgálót is, de nem sokkal a meghallgatása után aortarepedés miatt meghalt.

A férfi házas volt, közel lakott ahhoz a helyhez, ahol Gyurik Krisztina rendszeresen kocogott.

Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én támadták meg kocogás közben. Összekötötték a kezeit, megerőszakolták, majd megölték. A Bors információi szerint a rendőrségnek van egy olyan verziója, hogy a támadó nem akarta megölni a nőt, csak meg akarta leckéztetni, ami Gyurik Krisztina kemény védekezése miatt durvulhatott el ennyire.