Soros emberei szavazták meg a kvótát

SOROS, György; Bolton, Tamiko; alapítás cégvezető CSELEKVÉS Foglalkozás házaspár megalapítás SZEMÉLY tapsol üzletember
Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án
Vágólapra másolva!
A Soros-listán szereplő EP-képviselők nagy része megszavazta a dublini rendelet módosítását - írja legfrissebb számában a Figyelő. A hetilap szerint több mint 120 politikus szerepel azon a listán, ami Soros György amerikai tőzsdespekuláns szövetségeseit tartalmazza.
Vágólapra másolva!

390 igen és 175 szavazat ellenében november 16-án csütörtökön, az Európai Parlament megszavazta a dublini rendelet módosítását. A módosítás szerint a jövőben egy felső korlát nélküli, állandó kvótát vezetnek be az Európai Unióban, a migránsok befogadásáról pedig nem az Európai Unió területére belépéskor, hanem a szétosztási mechanizmus után döntenek.

Korábban a DC Leaks szivárogtatta ki azt a listát, amely azt a 226 EP-képviselőt tartalmazza, akiket Soros György megbízható szövetségesének tart.

A Figyelő szerint közülük több mint 120-an megszavazták a Dublin IV. néven elhíresült rendelet módosító javaslatát,

amit október 19-én fogadott el az Európai Parlament egyik szakbizottsága, a LIBE.

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke és a felesége, Tamiko az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

A magyar EP képviselők közül a rendeletmódosítást Szanyi Tibor, az MSZP , Molnár Csaba és Niedermüller Péter a Demokratikus Koalíció képviselője szavazta meg. Meszerics Tamás, az LMP európai parlamenti képviselője egy rádióinterjúban azt nyilatkozta, hogy a kvótajavaslattal egyetért, a módosításnak a szankciókat tartalmazó részével azonban nem. A dublini rendelet módosított változata szerint ugyanis azoktól a tagállamoktól, amelyek nem hajlandóak a kvótahatározatot teljesíteni, megvonhatják az uniós kohéziós támogatást.

A szabályozás és a szavazás további részleteiről a Figyelő legfrissebb számában olvashatnak.