Sorra ábrándulnak ki a jobbikosok Vonából

A Jobbik és a parlamenti pártok
Budapest, 2014. február 13. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik képviselője napirend utáni felszólalását követően ismét eltávolítja a parlamenti ülésteremben található európai uniós zászlót az Országgyűlés 2010-2014-es kormányzati ciklusának utolsó ülésén 2014. február 13-án, majd a lobogókat a Parlament WC-jébe vitte. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Gaudi-Nagy Tamás volt jobbikos országgyűlési képviselő szerint egykori pártja politikai és gazdasági megállapodást köthetett Simicska Lajossal.
Vágólapra másolva!

Morvai Krisztina után újabb egykori vezető jobbikos politikus jelentette ki, hogy mélységesen csalódott Vona Gáborban. Nem is értem, hogy még mi tartja némán volt képviselőtársaimat, miért nem csapnak az asztalra, hogy eddig és ne tovább – mondta a Magyar Időknek adott interjújában Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat alapítója a Jobbik politizálásával kapcsolatban. A párt egykori országgyűlési képviselője szerint

a korábbi radikális erő nem azt az értékrendet vállaló politikát követi, amire felhatalmazást kapott.

Gaudi-Nagy Tamás is nagyot csalódott a Jobbikban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Azt mondta, hogy nem csak ő, hanem mindenki csalódott, aki komolyan vette, hogy a magát tiszta új erőnek nevező párt majd beteljesíti a radikális változás nemzeti programját.

Az az út, amin a nemzeti radikális szavazók 2010-ben és 2014-ben bejuttatták a Jobbikot az országgyűlésbe, nem az, amelyen a párt most jár - mondta Gaudi-Nagy a Jobbik álbaloldali fordulatáról.

Gyalázatos antiszemitizmus

Az Origo is bemutatta azt a hangfelvételt, amelyen Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő arról beszél, hogy

a Jobbikon kívül az összes párt a zsidóknak asszisztál,

és arról, hogy Magyarország az izraeliek szabad prédájává vált. Ezután a Mandiner még jónéhány olyan felvételt publikált, amin jobbikos politikusok gyalázatosan zsidóznak (itt és itt és itt olvashat példákat)

A Mandiner megkérdezte Gerő András történészt arról, hogy szerinte össze kellene-e fognia a baloldalnak a Jobbikkal. "A Jobbikkal egyetlenegy olyan politikai pártnak sem kellene összefognia, amelyik a magyar alkotmány, illetve alaptörvény talaján áll - mondta Gerő. - A magyar alkotmány ugyanis az ország működéséből normatíve kizárja a rasszizmust" - tette hozzá.