Jövő héten megérkezik a tél

Vágólapra másolva!
Hétfőn még süthet a nap, a hét közepén azonban már megérkezik a tél az országba. Kedden reggel országos fagyra ébredünk majd, szerdán pedig a hegyekben már havazhat is.
Vágólapra másolva!

Hétfőn északnyugat felől tovább csökken a felhőzet, egyre többfelé süt ki a nap, csapadék már nem várható - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu. Késő délutánra mérséklődik az eleinte sokfelé erős szél.

Reggel -4 és +2, délután 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a napsütést fátyolfelhők zavarják meg, de csapadék nem alakul ki. Reggel országos fagy lesz -7, -1 fokos értékekkel, és délután is csak +5 körüli hőmérsékletre lehet számítani.

Szerdán azonban már beborul az ég, és egyre többfelé kezdődik esőzés,

a hegyekben havas eső, hó is lehet.

3 és 9 fok között alakul a hőmérséklet, a keleti szél megélénkül. Csütörtökön is eleinte borult lesz az ég, és többfelé valószínű további eső - a hegyekben és az északnyugati tájakon havas eső, havazás is - később azonban csökken a felhőzet, és kisüt nap. Erős lesz az északnyugati szél, és +2, +3 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Pénteken napközben felhősödésre, délutántól havas esőre, gyenge havazásra van kilátás. Reggel -3, délután +1 fok körül alakul a hőmérséklet.