Távozik a Varga Zoltán-média főszerkesztője

Vágólapra másolva!
Néhány hete Simicska Lajos lecserélte médiabirodalmának a legfontosabb vezetőit, és a leglényegesebb posztra helyezte régi harcos- és ivótársát, Schlecht Csabát. Ő vezeti a Magyar Nemzetet, a Hír TV-t pedig a pontosan ebből a baráti és - fogalmazzunk így - hobbikörből származó Faragó Csaba. Ezzel egyidőben távozott az Index vezérigazgatója is. Vagyis a Simicska-birodalom három ékköve (Magyar Nemzet, Hír TV, Index) fenekestől felfordult néhány napon belül. És egyre többet hallani, hogy van kapcsolat Simicska és Varga Zoltán között. A Varga-birodalomban a 24 nyár eleji, furcsa vezetőváltása után most információnk szerint a Best főszerkesztője távozik. 
Vágólapra másolva!

A Varga Zoltán-média egyik hetilapja a Best. Itt a főszerkesztő személye érdekes, ugyanis Nichs Andrea jó szakember. Úgy tudjuk, majdani utódjának az lesz a feladata, hogy ellenzéki irányba állítsa a bulvárlapot.

Ahogy Simicska, köztudottan Varga is a választás előtti utolsó hónapokban csak a számára legmegbízhatóbb emberekkel hajlandó dolgozni. Az egyre szaporodó napiparancsnak viszont többen ellenállnak. És persze van, aki inkább elmegy.

Információnk szerint nagy a nyugtalanság Nichs Andrea távozása miatt a Bestben, hiszen kedvelték a főszerkesztőt, és a Varga-média más újságjaival szemben náluk viszonylagos nyugalom volt. Ők semmit nem érezték például abból a feszültségből, ami a 24 dolgozóit nyomasztja.

Miután a 24-et átvette az egykori Népszabadság egyik vezetője, és a majdani kirúgásokhoz odavettek az őt ismerők szerint akaratgyenge menedzserszerűséget is, a munkatársak kifejezetten félni kezdtek. A "nagy őszi leépítések" kifejezés terjedt a folyosókon. És persze az ettől való rettegés. Most már elindult a visszaszámlálás: azzal bíztatják magukat, hogyha két hétig nem történik semmi, akkor Varga csak nem lesz olyan embertelen, hogy éppen karácsony előtt kezdi a "racionalizálást", és akkor sok dolgozó nyert egy újabb hónapot.

Így aztán különösen érthető, hogy a 24 egyik-másik dolgozója, tipikus kisújságírója - politikai értelemben - milyen abszurd módon túlteljesít. Másképpen: milyen sokat hazudozik.

Egyre többet hallani egyébként arról, hogy egyértelmű kapcsolat van Simicska Lajos és Varga Zoltán között. Információink szerint már nemcsak a nyilvánvaló, tartalmi egyeztetésekről beszélhetünk. Hanem jóval többről.