A NATO-tagsági akciótervet Bosznia-Hercegovina számára is aktiválni kell

Orbán Viktor; ZVIZDIC, Denis
Budapest, 2017. november 28. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) és Denis Zvizdic, Bosznia-Hercegovina miniszterelnöke kezet fog az Országházban 2017. november 28-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly
Vágólapra másolva!
Magyarország támogatja a NATO-tagsági akcióterv aktiválását Bosznia-Hercegovina számára – hangzott el Orbán Viktor magyar és Denis Zvizdic bosnyák miniszterelnök keddi, budapesti megbeszélésén.
Vágólapra másolva!

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a találkozón – amelyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is – szó esett arról, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom 16 százalékkal nőtt az idei év első nyolc hónapjában.

Budapest, 2017. november 28. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (j) és Denis Zvizdic, Bosznia-Hercegovina miniszterelnöke kezet fog az Országházban 2017. november 28-án. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Árvai Károly

Orbán Viktor megerősítette: Magyarország fenntartja azt a vállalását, amelynek keretében jelenleg 208 magyar katona szolgál Boszniában.

Olyan közúti és vasútfejlesztések is szóba kerültek, amelyek javítanák Budapest és Szarajevó összeköttetését – tájékoztatott a helyettes államtitkár.