Jobbik: báránybőrbe bújt farkasok

Vágólapra másolva!
Konferenciát tartottak Budapesten a Tett és Védelem zsidó jogvédelmi alapítvány létrehozásának ötödik évfordulója alkalmából. Az eseményen Köves Slomó rabbi élesen kritizálta a Jobbik politikai lépéseit.
Vágólapra másolva!

Köves Slomó rabbi továbbra is kitart amellett, hogy a Jobbik egy szélsőséges párt, amely nem változott - a témában az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) ötödik évfordulójának alkalmából tartott budapesti konferencián beszélt. Úgy fogalmazott, hogy a Jobbik

Köves Slomó Fotó: Hirling Bálint - Origo

Hozzátette, hogy Vona Gáborék komoly fenyegetést jelentenek a magyar zsidó közösség számára. Azt mondta, hogy bár a Jobbik a közelmúltban egyre közelebb húzódott a magyar baloldalhoz, sőt még azt is kinyilvánította, hogy hajlandó lenne együttműködni az LMP-vel és a Momentummal is, de valójában nem változtatták meg politikájukat. Úgy értékelt, hogy ezek a mozgások csupán mesterségesek, és egyedül

a hatalom megszerzésére irányulnak, miközben a Jobbikon belül változatlanul beágyazott a rasszizmus és az antiszemitizmus.

Az Andrássy Egyetemen tartott konferencián a magyar kormány nevében Mikola István biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkár vett részt, aki kifejtette, hogy a hazi zsidóság "erősebbé és gazdagabbá" tette a magyar kultúrát. Kiemelte, hogy Magyarország abba a tizenöt országba tartozik, amelyik bünteti a holokauszttagadást, és zéró toleranciát alkalmaz az antiszemitizmussal szemben. Felszólat Pintér Sándor belügyminiszter is.