Elnyeli a pénzt egy győri automata

Vágólapra másolva!
Egy győri jegyautomata rendszeresen elnyeli az emberek pénzét - hangzott el a TV2 hírműsorában, a Tényekben. Volt, akinek ötezer forintját tüntette el. A pénzt visszaszerezni pedig nem könnyű. Az utasok hiába szóltak már többször, az automatát nem cserélték ki.
Vágólapra másolva!

Akinek elnyelte a pénzét a jegyautomata, nemcsak azért jár rosszul, mert pont ennyi pénzzel kevesebb van a pénztárcájában, hanem azért is, mert venni kell egy másik jegyet – miután az „elnyelős'" automata nem adott. Ha nem vesz, az ellenőr megbüntetheti – hangzott el a Tényekben, a TV2 hírműsorában.

Havonta 30-40 utas pénzét nyeli el a jegykiadó automata Győr belvárosában. A pénz visszaszerzése pedig egyáltalán nem könnyű.

Volt, aki harmincnapos bérletet akart vásárolni, és ötezer forinttal fizetett az automatán keresztül – nem kapott sem bérletet, és a pénzt sem kapta vissza.

De nemcsak ez a probléma. Sokszor a rendszer teljesen lefagy. Így az utas – ha siet, és nincs ideje újabb jegyautomatánál próbálkozni, jegy nélkül száll fel a buszra. Hiába mondja az ellenőrnek, hogy nem volt jó az automata. Ha az utasnak nincs jegye vagy bérlete, megbüntetik.
A Tények megkérdezte a közlekedési központot is. Írásban azt válaszolták, hogy akinek elnyelte a pénzét az automata, két hét alatt visszakapja a pénzét. Telefonon be kell jelenteni a problémát, jegyzőkönyvet vesznek fel, és ha jogos a panasz, visszaadják a pénzt.