Megkezdték a 10 ezer forintos utalványok kézbesítését

Orbán Viktor
Budapest, 2016. december 13. A Magyar Posta Zrt. munkatársa mutatja a nyugdíjasoknak kézbesítendő Erzsébet-utalványokat tartalmazó borítékokat és Orbán Viktor miniszterelnök köszöntő levelét Budapesten 2016. december 13-án. A 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal a kormány a nyugdíjasokat támogatja. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Indul az Erzsébet-utalványokról szóló televíziós felvilágosító kampány hétfőn – jelentette be Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára Budapesten.
Vágólapra másolva!

Az egyhetes kampány célja, hogy tájékoztassa a nyugdíjasokat a 10 ezer forintos utalványok átvételével, felhasználásával kapcsolatos tudnivalókról.

Az Erzsébet-utalványokat a postások viszik ki a nyugdíjasoknak, a kézbesítés már elkezdődött.

Az utalványokkal hideg és meleg ételt egyaránt lehet vásárolni. Matrica jelzi azokat a boltokat, vendéglőket, amelyekben felhasználhatók, összesen 60 ezer helyet. Az utalványok jövő év végéig használhatók fel - ismertette Rétvári Bence.

A 10 ezer forintos utalványokat postások viszik ki a nyugdíjasoknak Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A hétfőn kezdődő egyhetes kampány közszolgálati és kereskedelmi televíziókban egyaránt látható lesz, azokban a műsorsávokban, amelyeket a leggyakrabban néznek a nyugdíjasok.

Akinek kérdése van az Erzsébet-utalványokkal kapcsolatban, a 18-18-as telefonszámon kaphat felvilágosítást.

Az államtitkár kérdésre válaszolva azt mondta: nem igaz, hogy a kormány szűkíti az ételosztás lehetőségét, épp ellenkezőleg: már több mint 30 milliárd forintot fordítanak ilyen célokra. Szinte minden hátrányos helyzetű régióban zajlik az ételosztás, tavaly 80 ezer adag ételhez juthattak hozzá a rászorulók.