Milliókat lopott el idősektől

Vágólapra másolva!
Egy szlovák férfi közel 34,5 millió forintot lopott el idős emberektől. Közüzemi szolgáltató munkatársának adta ki magát, így jutott be az emberek otthonaiba.
Vágólapra másolva!

A rendőrség 87 rendbeli kifosztás, 4 rendbeli lopás és közokirat hamisítás miatt nyomozott J. Balaz szlovák férfi ellen. Márciusban sikerült elkapniuk a férfit.

2015 januárjától egészen az elfogásáig lopott meg idős embereket J. Balaz. Általában közüzemi szolgáltató munkatársának adta ki magát, így jutott be az emberek otthonába.

A 45 éves férfi nagy címletű pénzt váltatott fel az idősekkel, ekkor figyelte meg, hogy hol tartják a pénzt, majd elterelte a figyelmüket és ellopta a pénzüket.

Luxus utazásokra költötte a pénz egy részét, a többit ruletten elvesztette.

A rendőrség június elején fejezte be a férfi helyszíni kihallgatásait, az ország 25 városában beismerő vallomással megmutatta, hol és hogyan lopott.

Forrás: Police.hu

J. Balaz Debrecenen kívül Budapesten, Cegléden, Dunaújvárosban, Egerben, Győrben, Gyulán, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nagykanizsán, Nyíregyházán, Pécsett, Sátoraljaújhelyen, Siófokon, Sopronban, Szegeden, Szekszárdon, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Vácon, Veszprémben és Zalaegerszegen lopott meg idős embereket.

J. Balazzal szemben a rendőrség befejezte a nyomozást, az iratokat vádemelési javaslattal elküldte az ügyészségre.