A Soros befolyása alatt lévő Brüsszel sorozatlövést eresztett Magyarországra

2017.12.07. 15:26

A Soros befolyása alatt lévő Brüsszel sorozatlövést eresztett Magyarországra - reagált a Fidesz az Európai Bizottság bejelentésére.

Hidvéghi Balázs kommunikációs igazgató azt írta közleményében: a jogi eljárásokat már nyíltan a politikai zsarolás és nyomásgyakorlás eszközeként használják. A brüsszeli bizottság ma

három olyan ügyben támadta meg Magyarországot, amelyek mind Soros György érdekeit szolgálják:

a migránskvóták elutasítása, a Soros-szervezetek átláthatóságáról szóló és a Soros-egyetem törvényes működését elváró törvények miatt támadják hazánkat. A támadások valódi oka az, hogy Magyarország a Soros-terv útjában áll, ezért példátlan nyomásgyakorlás indult meg hazánk ellen. A Fidesz arra kéri a kormányt, hogy tegyen meg mindent, hogy megvédje a magyar embereket és a nemzeti érdekeket! - írta Hidvéghi Balázs.

Soros GyörgyForrás: REUTERS/© Yuri Gripas / Reuters

Közben a külgazdasági és külügyminiszter a jogállamiság magyarországi helyzetéről rendezett brüsszeli meghallgatáson elmondta: Magyarország súlyos vitában áll az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságával (LIBE) az illegális bevándorlás ügyében, mely meghatározó sorskérdés a kontinens jövője szempontjából. Szijjártó Péter elmondta: a kormány elutasítja az illegális bevándorlást és a kötelező betelepítési kvótákat, és továbbra is harcolni fog a magyar emberek érdekeiért és biztonságáért. Aláhúzta, nem lehet véletlenszerű az összefüggés Soros György beszéde és a dublini szabályozás reformjáról az EP által elfogadott tárgyalási mandátum között.

A magyar kormány nem tér ki a vita elől, de az álláspontok a legtöbb kérdésben rendkívül távol esnek egymástól, teljesen mást gondolunk nemzetről, hagyományok tiszteletéről, határvédelemről és biztonságról"

- mondta. 
Amikor Magyarországot támadják, akkor olyan országot támadnak, amely a saját erejéből vált Európában a probléma részéből a megoldás részévé"

- fogalmazott.
Magyarország egy erős Európai Unióban érdekelt, és ehhez arra van szükség, hogy a jövőről szóló vitákat a józan ész mentén folytassák le - mondta még Szijjártó, és az EU egyik legnagyobb problémájának nevezve, hogy "a képmutatás és a politikai korrektség kezdi eluralni a vitákat".

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a jogállamiság magyarországi helyzetéről tartott meghallgatáson az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) ülésén BrüsszelbenForrás: MTI/Kkm

Szijjártó leszögezte, senki nem állítja, hogy minden migráns terrorista lenne, ugyanakkor azon véleményének adott hangot, hogy az illegális bevándorlás súlyos veszély, amit bizonyítanak az elmúlt évek eseményei. Mint mondta, az EU "minden idők legsúlyosabb terrorfenyegetettségével néz szembe", ezért mihamarabb helyre kell állítani a kontinens biztonságát, és ebből a munkából Magyarország kiveszi a részét.