Ekkor lehet az erzsébetvárosi referendum

Vágólapra másolva!
Dr. Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere beszélt a Heti TV-nek a közelgő napok és az ünnepek feladatairól, valamint azokról a kötelességekről, amit minden embernek teljesítenie kell.
Vágólapra másolva!

Most a hétvégén avatjuk fel a Vereckei hágón található oltárt, amit sikerült a legutóbbi rombolás után felújítanunk. Itt az avatás mellett egy ökumenikus mise keretében meg is áldjuk ezt az emlékhelyet mondta a Heti TV Pirkadat című műsorában Bajkai István, Erzsébetváros alpolgármestere.

Sokan lesznek ott, az oltárt készítő művész, a helyi egyházak képviselői, a nagydobronyi gyermekotthon lakói.

Erre azért lesz szükség, mert ezt az oltárt korábban ukrán nacionalisták rongálták meg, én amikor legutóbb jártam ott, akkor döntöttem el, hogy ezt az oltárt helyre kell állítatnom a nemzetünk becsületéért is - tette hozzá.


Bajkai elmondta, a bíróság elfogadta a Fidesz által benyújtott népszavazást, nem szeretne most azokra az ellenzéki hangokra reagálni ennek fényében, hogy

Mindezek után azt kell mondanom, lesz népszavazás, a decemberi testületi ülésen döntünk is róla, az időpontjáról. Amennyiben a testületi döntés ellen nem él senki jogorvoslati lehetőséggel, akkor akár a jövő év első hónapjaiban dönthetnek is az erzsébetvárosiak - tette hozzá.