Húsz évre ítélték, mert megfojtotta a gyerekét

2017.12.07. 11:23

Jogerősen húsz év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság csütörtökön azt a hasonló bűncselekmény miatt már korábban is elítélt karcagi nőt, aki három évvel ezelőtt megfojtotta az újszülöttjét.

A bíróság 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés miatt mondta ki bűnösnek a 40 éves asszonyt. Az ítélőtábla súlyosbította a nőre első fokon kiszabott 13,5 év börtönbüntetést. Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró elmondta, a vádlottal szemben, aki a legalapvetőbb emberi normákba ütköző bűncselekményt elkövette, két gyerekét is megölte, és semmiféle bűntudatot nem tanúsított, ezért indokolt a húszéves büntetés. Az ítélőtábla azonnal elrendelte az eddig szabadlábon lévő asszony azonnali őrizetbe vételét.

A nőnek, akit 2000-ben akkori újszülöttje megöléséért már három és fél év börtönre ítéltek és 2004-ben feltételesen szabadult, 2009-ben és 2012-ben is fiai születtek. A család ekkor még az asszony szüleinek karcagi házában élt. A nő és élettársa addig nem tervezett még egy gyereket, amíg a nagyszülőkkel egy házban laktak.

Az ápolónő végzettségű asszony 2013 első felében ismét teherbe esett, de orvoshoz nem ment el, terhesgondozáson nem vett részt, várandósságát eltitkolta.

2014. január 7-én este fürdés közben megindult a szülés, és a nő egy életképes, egészséges lánynak adott életet.

A szülés után az újszülöttet nem látta el, hanem a fürdőszobában fojtogatta, majd a fejét ütötte addig, amíg azt nem gondolta, hogy meghalt.

Ekkor az újszülöttet egy nejlontáskába rakta, és egy függönnyel eltakart polc alá tette a konyha padlójára.

A nő ezután rendet rakott a fürdőszobában, eltakarította a véres nyomokat, majd visszament a konyhába. Élettársa meghallotta az újszülött nyöszörgő hangját, majd az asszony édesanyjával mentőt hívtak. A gyereket kórházba vitték, de másnap meghalt.