Hatalmas tűz van Budapesten

2017.12.07. 17:10

Kigyulladt egy több száz négyzetméteres, egyemeletes, lapos tetős raktár a VIII. kerületi Golgota út és a Bláthy Ottó utca sarkán. Rengeteg tűzoltó érkezett.

A tűzoltók 14 autóval, nagy erőkkel érkeztek ki a raktárhoz, ahol már az épület teteje is égett.Két emelőkosárról és több vízsugárral kezdték oltani a tüzet.

Forrás: Origo

Kisdi Márk Máté tűzoltó főhadnagy az Origónak elmondta, hogy estére a tűzoltóknak sikerült mefékezni a lángok továbbterjedését, de a munkálatok még tartanak, több mint ötven tűzoltó dolgozik a helyszínen.

Az elsődleges információk szerint ruhák kaptak lángra a raktárban, ami közel 2500 négyzetméteren égett. A hatósági tűzvizsgálat elindult a helyszínen"- tette még hozzá Kisdi Márk Máté. 

A környéken terjedő nagy füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelyek értékei nem mutattak ki lakosságra veszélyes koncentrációt.

Forrás: Origo

A tűz a raktár melletti épületre is átterjedt, a tűzoltók két helyiségben eloltották a lángokat, valamint további erősítést kértek. 

Forrás: Origo

Már a gázművek munkatársai is a helyszínre érkeztek, hogy elzárják a gázt.

Lángolt egy raktár Kőbányán is

Közben kigyulladt egy másik raktárépület is a X. kerületi Pongrác úton.

A lángok az épület melletti asztalosműhelyre is átterjedtek, a tűz mintegy ezer négyzetméteren pusztít. A helyszínre érkezett fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral dolgoznak, valamint egy emelőkosaras autóval - mondta az Origónak Kolozsi Péter tűzoltó főhadnagy. 

A Pongrác úton is kigyulladt egy raktárépületForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A Pongrác úti tűznél már 10 vízsugárral dolgoznak a tűzoltók. Az egyik helyiségben az egységek több palackot találtak, amiket kivittek. A munkálatok még tartanak, jelenleg homlokrakodót várnak a területre a beomlott lemezek eltávolítása miatt. Tudósítónk információi szerint itt egy élelmiszer raktár gyulladt ki. 

Egyik tűzestnél sincs személyi sérülés.