Rendkívüli testületi ülés lesz Havas ügyében

Havas Henrik: „Nincs szükségem senkire”
Vágólapra másolva!
Havas Henrik május közepe óta Kisoroszi önkormányzati képviselője, az ezer fős Pest megyei település azonban hivatalosan még nem reagált a Tanár úr és Baukó Éva között kipattant zaklatási botrányra. A polgármester most azt üzente az Origónak, hogy foglalkoznak az üggyel, és úgy tudjuk, hogy rendkívüli testületi ülést is összehívnak.
Vágólapra másolva!

Az Origót úgy tájékoztatták a kisoroszi önkormányzati hivatalban, hogy rendkívüli testületi ülést hívnak össze Havas Henrik zaklatási botránya ügyében. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudják, de várhatóan még az idén napirendre veszik a kérdést.

Havas Henriknek lesz mit magyaráznia Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Havas Henrik még május 14-én lett Kisoroszi önkormányzati képviselője az akkori időközi választás eredménye értelmében. Baukó Éva tévés személyiség, korábbi Való Világ-szereplő hétfőn a közösségi oldalán vádolta meg - igaz, név nélkül, később az Indexnek ismerte el, hogy a Tanár úrról van szó - Havast, hogy évekkel ezelőtt, amikor személyi asszisztensként dolgozott neki, szexuálisan zaklatta, majd miután elutasította a közeledését, Havas megfenyegette és ki is rúgta az állásából. Ezek után kerestük meg Kisoroszi polgármesterét, Molnár Csabát, hogy reagáljon a történtekre.

Egyebek között arra voltunk kíváncsiak, hogy keresték-e Havast az ügyben, és szerintük mennyiben megfelelő eljárás az Havas részéről, hogy egy ilyen vádat mindössze annyival söpör le az asztalról, hogy "szarik bele". Megkérdeztük azt is, hogy felmerült-e, hogy amennyiben Havas nem hajlandó tisztázni a helyzetet, akkor le kellene mondania. Molnár most azt üzente az Origónak, hogy türelmet kérnek,

foglalkoznak az esettel és hétfőn közleményt adnak ki az önkormányzat lépéseiről.

Az alpolgármester ennél valamivel bőbeszédőbb volt, Benedek Károlyt a Bors érte utol. Úgy fogalmazott, hogy „Havas úrnak minél előbb tisztáznia kéne magát, hogy ne vessen rossz fényt a településre”. Azt is jelezte, hogy egyelőre nem tudják eldönteni, hogy Baukó Éva állításai igazak-e, de elrendelnek egy belső vizsgálatot. Feltehetően ezen a rendkívüli testületi ülés összehívását kell érteni.