Mit mond az ATV vezérigazgatója Havas Henrikről?

Havas Henrik: „Nincs szükségem senkire”
Vágólapra másolva!
Egy héten belül már a második ismert nő vádolta meg szexuális zaklatással az egykori Kádár-kedvenc, később balliberális, legújabban az antiszemita Jobbik baloldali fordulatát legitimálni akaró, Vona Gábor jobbikos pártelnökről propagandakönyvet író Havas Henriket. Baukó Éva után Molnár Anikó is elmesélte, hogyan zaklatta a „tanár úr”. Többször kerestük ma az ATV vezérigazgatóját, hogy megtudjuk, indít-e vizsgálatot és meddig marad képernyőn Havas. Nehezen értük el, többszöri hívás után vette fel a telefont, de érdemben egyelőre nem akart beszélni, visszahívást ígért. Utána a telefonja már kikapcsoltat jelzett. Mint kiderült, olyan helyen volt, ahol nem volt térerő. Azóta visszahívott minket és interjút adott.
Vágólapra másolva!

Tegnap mondta el Molnár Anikó, hogy őt is zaklatta a magát „tanár úrnak” nevező tévés. Azt mondta, egyszer Havas megfogta a kezét, és a saját nemi szervére tolta, azzal a felszólítással, hogy

máskor egy

vibrátort ajándékozott neki.

Ez közel tíz évvel ezelőtt történt, amikor Havas Henrik könyvet írt róla. A Nagy Ő egy héten belül a második ismert tévés személyiség, aki arccal és névvel vállalta, hogy áldozata volt az újságíró erőszakos közeledésének. Baukó Éva azt mondta,

Havas anális szexet akart tőle és fizetni is hajlandó lett volna neki. Majd, amikor elutasította, kirúgta.

Az ATV vezérigazgatója már elérhetetlen

Baukó Éva bejelentése után még tudtunk beszélni Németh Szilárddal, az ATV vezérigazgatójával. Akkor azt mondta, hogy az erőszak minden fajtáját elutasítják, de a konkrét ügyben egyelőre a televíziónál hivatalos eljárás nem indult, ettől függetlenül tájékozódnak az érintettektől. Ma többszöri próbálkozás után vette fel a telefont, de fel sem tehettük a kérdéseinket, rögtön azt mondta, visszahív. Azóta újból próbálkoztunk, de most már kikapcsolta a telefonját.

Forrás: Thinkstock

Szeretnénk tőle megtudni,

mit szól hozzá, hogy már ketten vádolják szexuális zaklatással az ATV műsorvezetőjét, és mikor indít vizsgálatot az ügyben?

Havas Henrik Facebook oldalán korábban azt írta, a csatorna kiáll mellette, és egy támogató közleményt is közzé fog tenni. Vajon Németh Szilárd tényleg készül-e ilyesmire vagy a második áldozat jelentkezése után felfüggeszti Havas Henriket?

A felfüggesztés egyébként nyilvánvalóan elkerülhetetlen, egy szexuális zaklató nem maradhat a képernyőn.

Németh Szilárd visszahívott minket, mint kiderült, olyan helyen volt, ahol nem volt térerő. Hosszabb interjút adott az Origónak, amit rövidesen közlünk.