Halálos baleset történt Tatabányán

baleset, Tatabánya
Vágólapra másolva!
A zebránál ütöttek el egy 49 éves nőt szombat este Tatabányán. A nő belehalt sérüléseibe - olvasható a rendőrség honlapján. 
Vágólapra másolva!

Az elgázolt gyalogos nem élte túl a balesetet Forrás: police.hu

Tatabányán, a Köztársaság úton haladt egy BMW-vel a 20 éves sofőr, amikor a zebrához érve, eddig tisztázatlan okból elütötte az ott közlekedő 49 éves nőt.

A sérültet a kiérkező mentősök kórházba vitték, de ott később belehalt sérüléseibe. A baleset körülményeit a Tatabányai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Ezen a zebrán történt a baleset Forrás: police.hu

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság ajánlásai:

  • A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.
  • Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.
  • A kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogos-átkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad.
  • Fontos, hogy a járművezetők is mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, valamint mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!
  • Minden esetben várjuk meg, amíg a gyalogos fellép az úttestről a járdára, és soha ne próbáljunk meg mögötte elhaladni vagy kényszeríteni őt a gyorsabb áthaladásra.