Totálisan összezárt a balliberális elit Havas Henrik zaklatási ügyében

2017.12.10. 19:03

Mint ismert, az elmúlt napokban két, televíziókban is szereplő fiatal nő, Baukó Éva és Molnár Anikó is beszámolt arról, hogy Havas Henrik zaklatta őket. Az Origo tegnap szerette volna megkérdezni az ügyben a balliberális médiaelit két ikonikus figuráját, Vágó Istvánt, a magát korábban kvízprofesszornak hívó egykori tévést, a Demokratikus Koalíció jelenlegi elnökségi tagját, és Hernádi Juditot, a Heti Hetes humoristáját, azonban nem kívántak érdemben reagálni. Ma Lampé Ágnest, a Simicska-féle Hír TV újdonsült munkatársát, és Ónody-Molnár Dórát, a 168 Óra publicistáját, Havas Henrik állandó vendégét kerestük meg kérdéseinkkel, érdemi választ azonban ezúttal sem kaptunk. Sőt, a publicista kifejezetten hisztériázott, el is meséljük mindjárt, hogy hogyan. A beszélgetések során kiderült: szerkesztőségeken átívelő riadólánccal értesítik egymást a médiamunkások a Jobbik pártelnökéről könyvet író, zaklatással vádolt Havas ügyében. Nagyon úgy néz ki, hogy teljes nyilatkozatstopot rendeltek el a botrány kapcsán a balliberális szellemi holdudvar köreiben.

Elsőként Ónody-Molnár Dórát, a szocialistaközeli 168 Óra publicistáját sikerült elérnünk telefonon, aki meglepően hisztérikusan reagált megkeresésünkre. Két kérdést szerettünk volna feltenni neki Havas Henrik napokban kirobbant zaklatási botránya kapcsán:

  1. Mi a véleménye arról, hogy a szexuális zaklatással megvádolt Havas nem kért bocsánatot az áldozataitól, sőt azt mondta, hogy „szarik az egészre"?
  2. A történtek után elmenne-e ismét Havas Henrikkel közös műsorba?

A második kérdésünket azért tettük fel úgy, hogy ismét elmenne-e Havas Henrikkel egy adásba, mert tegnap este közös műsorban szerepelt a Vona Gáborról könyvet író médiaszemélyiséggel az ATV-ben. Ónody-Molnár váratlanul hisztérikusan reagált kérdéseinkre. Annak tulajdonította, hogy ismertük a telefonszámát, hogy a titkosszolgálat figyeli őt. Amikor rájött, hogy ez elég nevetséges feltételezés, az ATV munkatársai jöttek a sorban: azt kérdezte tőlünk, hogy tőlük került-e ki az elérhetősége, magyarán a televízió munkatársait vádolta meg telefonszámának idegen kezekbe kerülésével. Ónodi-Molnárnak eszébe sem jutott az a már első gondolatra is egészen elképzelhetetlen helyzet, hogy az egyik újságírónak megvan a másik újságírónak a száma. Az egészen elképesztő beszélgetés során a kezdeti nehézségek után sikerült feltenni neki kérdéseinket, amire úgy reagált, hogy nem akar szóban válaszolni, mert ez egy olyan súlyú ügy, hogy nem tud röviden nyilatkozni. Ezért azt kérte, hadd válaszoljon írásban, ami ellen természetesen nem volt kifogásunk. Válaszának közzétételét azonban nem sikerült túl korrektül intéznie, ugyanis a szerkesztőségnek küldött e-mailben szikáran kijelentette, hogy „kérdéseire a válaszaimat kitettem a Facebookra." Így a sajtóetikai szabályokat megkerülve, egyfajta elővágásként a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait a botrány kapcsán. A bejegyzés jelentős részét az Origo minősíthetetlen szidalmazása teszi ki, és csak elhanyagolható részében foglalkozik a felvetett témával. Ami kiderül belőle, hogy nem ítéli el a mostanában a Jobbik felé közeledő médiaszemélyiséget, sőt már-már védelmébe veszi:

Havas Henrik kijelentette, hogy a vád nem igaz, ezért pereskedni fog. Mivel már több megvádolt személy jelentette ki, hogy a vád nem igaz és pereskedni fog (Weinstein, Marton László, Kerényi Gábor, stb.), de végül nem pereskedett, ezért ez egy új dolog.

(ebben azért van egy kis logikai bukfenc, ugyanis Havas Henrik sem perelte be egyelőre sem Baukó Évát, sem Molnár Anikót). Később ugyan hozzáteszi, hogy a szóban forgó „műsor szereplői tudomásul vették ezt a közlést, ami nem jelenti azt, hogy elfogadták igaznak Havas állítását", azonban ez közel sem tekinthető egyértelmű állásfoglalásnak.

Ónody-Molnár Dóra, a szocialistaközeli 168 Óra munkatársa szerint a titkosszolgálat figyeli őt, Havas Henrik zaklatási ügyével kapcsolatos kérdéseinkre nem válaszolt érdembenForrás: evamagazin.hu

A balliberális elit képmutatása: ha a mi haverunkat vádolják zaklatással, akkor nem beszélünk róla

Azért is tekinthető furcsának Ónody-Molnár „higgadt" állásfoglalása, mert korábban, a címét tekintve eredetinek a legkevésbé sem nevezhető Rémálomgyár című írásában gyújtó hangon fogalmazta meg észrevételeit Harvey Weinstein botránya kapcsán.

Nem az erőszak ténye, hanem az áldozatok személye miatt címlapos a Weinstein-ügy. Ha ezzel nem nézünk szembe, akkor túl sok hozadéka nem is lesz ennek a botránynak. – utalt a „kiszolgáltatott nők tucatjaira". Meglehetősen feltűnő, hogy Havassal szemben jóval megengedőbb a 168 Óra munkatársa.

A cikk aranykeretes része lentebb olvasható, amivel Ónody-Molnár akaratán kívül megmutatja a balliberális szellemi elit képmutatását, kettős mércéjét:

Magyarországon épp a napokban derült ki egy bátor nőnek köszönhetően, hogy a tyukodi polgármester évek óta zaklathatja a beosztottjait. Alig foglalkozik a bejelentéssel valaki.

Lampé Ágnes: jelezték előre a kollégák, hogy kereshet a média

Sikerült elérnünk a napokban Simicska Hír TV-jéhez igazoló Lampé Ágnest, aki 11 év után jött el az MSZP-közeli 168 Órától. Mielőtt bármilyen kérdést fel tudtunk volna tenni, a műsorvezetőnőnek készülő Lampé előre leszögezte, hogy kollégái jelezték neki, hogy számítson a média érdeklődésére.

Hozzátette, hogy nem kíván nyilatkozni Havas Henrik zaklatási ügyében, és ezen az álláspontján akkor sem változtatott, amikor feltettük konkrét kérdéseinket. A barátságosabb hangot megütő Lampé mondata arra utal, hogy az ellenzéki szerkesztőségek tájékoztatják egymást a történtekről, és az is valószínűsíthető, hogy nyilatkozatstopot rendeltek el a médiamunkások között.

Lampé Ágnes, a Hír TV új műsorvezetőnőjét előre értesítették, hogy az Origo keresni fogja. Forró a drót az ellenzéki szerkesztőségek között.Forrás: 24.hu

Vágó István és Hernádi Judit sem kívánt érdemben nyilatkozni Havas zaklatási botránya kapcsán

Az Origo tegnap is megpróbált Havas Henrik ismeretségi köréből több mindenkit megszólítani. Első körben Hernádi Juditot, a Heti Hetes állandó szereplőjét kérdeztük a témában. A színésznő azonban nem kívánta kommentálni az esetet, nem volt véleménye.

Ahogy nem kívánt nyilatkozni az Origónak Vágó István, az egykori kvízmesterből a DK elnökségi tagjává előlépett, Gyurcsány Ferenc embereként számon tartott politikus sem. Válasza inkább dadogás volt:

Ja, ja, ja, nem, nem, nem.”

A Jobbik elnökéről szóló könyvet jegyző Havas Henriket nem akarja kellemetlen helyzetbe hozni a balliberális elitForrás: blikk.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK