Vona Gábor méltatlan arra, hogy az 56-os hősökről beszéljen

2017.12.10. 18:28

Felháborodott hangú levelet juttatott el a Pesti Srácok szerkesztőségéhez Pongrátz András. Az 1956-os forradalom és szabadságharc legendás alakja, a Corvin köziek utolsó főparancsnoka, Pongrátz Gergely öccse nem tudja elfogadni, hogy a legutóbbi, a Corvin közben tartott, a Jobbik által szervezett '56-os megemlékezésen Vona Gábor pártelnök a bátyja képe mellett tetszelgett beszéde közben.

Pongrátz András – aki testvérével együtt ott volt a Jobbik megalakításánál – levelében azt írta:

Amit Gergely bátyám mondott a Jobbik alakuló ülésén a fiataloknak, az a szellemiség nagyon messze van attól amit Vona Gábor ma művel. Gergely bátyám soha nem egyezne bele hogy kommunistákkal, vagy reform-kommunistákkal álljon össze a Jobbik a 2018-as választási győzelem érdekében.Szegény Gergely bátyám forog a sirjában a Vona viselkedése miatt

Pongrátz András egy hajdani Jobbik rendezvényen.Forrás: MTI/Illyés Tibor

Pongrátz András levelében rákérdez: Ki tette ki Gergely fényképét a szánalmas megemlékezésre?

A hős foradalmár öccse - aki ugyancsak részt vett az 1956-os szabadságharcban - arról is ír: ... a gyér hallgatóság bizonyosságot adott a Jobbik hanyatlásáról, amiről Vona Gábor, és a párt jelenlegi vezetése tehet. A Fidesz megemlékezésén éppúgy esett, de a sok ezer esernyő megmutatta a kormánypárt egyre erősödő népszerüségét, és azt is igazolta, hogy mára nagyon sok egykori jobbikos pártolt át a Fidesz mellé és rá fog szavazni a jövő évi választáson

Pongrátz András testvére, Pongrátz Gergely mellszobra mellettForrás: pestisracok.hu/youtube

Pongrátz András szerint a Jobbik sokkal jobban tenné, ha megmaradna egy húsz-huszonöt százalékos támogatottságú ellenzéki erőnek, mintsem hogy lepaktál a kommunistákkal. Pongrátz András szerint mindegy, hogy azok most miképp nevezik magukat a hatalom megszerzésének érdekében, a velük való együttműködés mindenképpen a Jobbik széteséséhez vezet.

Teljesen kiábrándultam a Jobbikból pedig minden erőmmel támogattam öket, ahogy Gergely Bátyám is. Ezen üzenetemmel egyúttal kérem, hogy Vona Gábor vegye le Pongrátz Gergely fényképét az elnöki irodájának falárol, és a fotó addig ne kerüljün vissza oda ameddig Vonához hasonló alakok vezetik a Jobbikot.
– zárta levelét Pongrátz András.