Ismerősét rabolta ki

2017.12.11. 10:24

Az ügyészség rablás miatt emelt vádat egy 23 éves bajai férfi ellen, aki augusztusban megverte és kirabolta az ismerősét.

A 23 éves férfi egy bajai élelmiszerüzlet előtt találkozott az ismerősével, egy vaskúti férfival. Egy korábbi üzlet miatt kötekedni kezdett, és minden ok nélkül pénzt követelt a vaskúti férfitól, de az nem fizetett neki, ezért verekedni kezdtek. A férfi elmondta, hogy nincsen nála pénz, ezért a bajai férfi átkutatta zsebeit, ahol megtalálta az ismerőse pénztárcáját, amit átkutatott, de nem talált benne csak 10 forint aprót és iratokat.

A bajai férfi tovább követelte a kétezer forintot, a tárcát a földre dobta majd ököllel megütötte az ismerőse fejét és kétszer bordán rúgta. Ezután felvette a pénztárcát a földről és egy közeli sörözőbe ment.

A rendőrök pár órával később a sörözőben elfogták a 23 éves férfit, az ellopott pénztárcát visszaadták a vaskúti férfinak, akinek 8 napon belül gyógyuló sérülései lettek.

A többszörösen büntetett, visszaeső bajai férfi előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását, az ügyész börtönbüntetést és közügyektől eltiltást javasol.