Análszex, fenyegetés, fogdosás - még így is kell a Jobbiknak Havas Henrik?

Havas Henrik elhagyja az z ATV-t
Vágólapra másolva!
Péntek este óta tudjuk, hogy nem csak  egy fiatal nőt zaklatott szexuálisan Havas Henrik, hanem legalább kettőt. Baukó Éva után ugyanis Molnár Anikó is jelentkezett. Baukó Éva arról beszélt, hogy análszexre akarta rávenni Havas, illetőleg fenyegette, hogyha nem engedelmeskedik, tönkreteszi majdani karrierjét. Molnár Anikó konkrét fizikai erőszakról is beszámolt, Havas Henrik megfogta Molnár Anikó kezét és rátette a péniszére, egyszer meg erőszakosan szájon csókolta. Szombaton azt mondta az Origónak az ATV vezérigazgatója, Németh Szilárd, hogy az első munkanapon, tehát hétfőn megtárgyalják Havas ügyét és döntenek a sorsáról. Az ATV kétségkívül példásan gyorsan döntött: hétfőn délelőtt fél tizenegy előtt néhány perccel értesítették Havas Henriket, hogy felfüggesztik, vizsgálatot indítanak és leveszik a képernyőről. A Jobbik viszont hallgat vagy hárít. Pedig nekik írt reklámkönyvet Vona Gáborról, az ő propagandistájuk.
Vágólapra másolva!

Havas Henrik - furcsa vagy sem - , a legkényesebb téma a Jobbikon belül. Duró Dóra a hét elején úgy tett, mintha semmi köze nem lenne a pártnak udvari szerzőjéhez, a lebukott szexuális zaklatóhoz. Később Vona Gábor a nemzetközinek nevezett sajtótájékoztatóján megtiltotta, hogy Havasról kérdezzük, az Origo munkatársának sem engedték. Más jobbikosok is kerülik a témát. Hétfőn a parlamentben viszont stábunk (politikai újságírónk és operatőrünk) több jobbikost meg tudott szólítani. Volt, aki szabályosan elmenekült, volt, aki szidta az Origót és voltak, akik beszéltek nekünk, többen is. Ők úgy tettek, mintha semmi köze nem lenne a Jobbiknak ahhoz, hogy a kampány közepén megjelenik egy propagandakönyv a pártjuk elnökéről, és a könyv szerzőjét elzavarják a munkahelyéről, mert kiderült róla, hogy szexuális zaklató.

Havas Henrik elhagyja az ATV-t Forrás: Lokál

A fő kérdés természetesen az, hogy egy szexuális zaklató, akit a saját munkahelye felfüggesztett, hogy lehet egy párt propagandistája? Mert Havas Henrik az. És ameddig a Jobbik nem határolódik el Havastól (ó, hányszor követelte piszlicsáré ügyek miatt az ellenzék a kormánytól, hogy ettől vagy attól határolódjon el!), addig azt gondolja minden normális ember, hogy a Jobbikot nem zavarja, ami Havasról kiderült.

Havasnak csak a Jobbik maradt. Mint a Jobbik internetes tévéjének adott „interjújából” kiderül, Vona SMS-eket küldözget neki. Nyilatkozni is csak a Jobbik tévéjének hajlandó. Vagyis, Havasnak nagy szüksége van a Jobbikra, hiába tudja maga mögött a balliberális világ apraját-nagyját. (emlékezzünk vissza: Vágó István nyugdíjas „kvízprofesszor” és aktív politikai agitátor annak ellenére nem volt hajlandó elítélni Havast, hogy bevallotta: tudja, hogy Havas egy zaklató. A 444 pedig eldöntötte, hogy a Havas-ügyről a kormány tehet és nem beszélnek róla. Ezt magától Havastól lehet tudni.)

A Jobbiknak is csak Havas maradt, főleg Vonának. A pártszakadás előtt álló, támogatóit hétről hétre tovább vesztő, balra fordult, egykori radikális Jobbik szégyenteljes bukása a Vona-könyv. Hogy lehet egy pártelnöknek ilyen barátja? Ennek küldözget vicceskedő SMS-eket? Egy lebukott szexuális zaklatónak?

A színfalak mögött a Jobbik-vezetők többségének elege van Vonából és nagyon elege Havasból. A ravasznak tűnő ötlet (egy balliberális sztárral könyvet íratni a pártelnökről) katasztrófához vezetett. Most kellene valahogy kiszállni a Havas-ügyből. De a Jobbikot ismerve, a lefelé tartó spirálban még lejjebb fognak zuhanni.