Görög Zitát is fogdosta Havas Henrik

Havas Henrik
Vágólapra másolva!
Egy taxiban fogdosta és zaklatta Görög Zitát Havas Henrik - írta a Ripost. A balliberális ikonról és a Jobbik propagandistájáról az elmúlt napokban derült ki, hogy több nőt is zaklatott. Időközben az ATV levette a képernyőről Havast, aki egyébként a nyíltan antiszemita pártot vezető Vona Gáborról írt könyvet. 
Vágólapra másolva!

Újabb zaklatási ügy derült ki, Havas Henrikről, a balliberális ikonról - írta a Ripost. Egy 2014-es forgatáson Havas zaklatta, fogdosta Görög Zitát. A TV2-n akkor futó Hal a Tortán című műsorban Görög Zita azt mondta:

Annak idején az eset így került ki a TV2 honlapjára: Görög Zita szerint a "Tanár úr" végig tapizta az autóban.

Havas Henrik Görög Zitát egy taxiban zaklatta Forrás: TV2

Több nőt zaklatott és fenyegetett Havas

Mint arról korábban beszámoltunk, péntek este óta tudjuk, hogy nemcsak egy fiatal nőt zaklatott szexuálisan Havas Henrik, hanem legalább kettőt. Baukó Éva után ugyanis Molnár Anikó is jelentkezett. Baukó Éva arról beszélt, hogy análszexre akarta rávenni Havas, illetőleg fenyegette, hogyha nem engedelmeskedik, tönkreteszi majdani karrierjét. Molnár Anikó konkrét fizikai erőszakról is beszámolt, Havas Henrik megfogta Molnár Anikó kezét, és rátette a péniszére, egyszer meg erőszakosan szájon csókolta.

Szombaton azt mondta az Origónak az ATV vezérigazgatója, Németh Szilárd, hogy az első munkanapon, tehát hétfőn megtárgyalják Havas ügyét, és döntenek a sorsáról.

Az ATV kétségkívül példásan gyorsan döntött:

hétfőn délelőtt fél tizenegy előtt néhány perccel értesítették Havas Henriket, hogy felfüggesztik, vizsgálatot indítanak és leveszik a képernyőről. A Jobbik viszont hallgat vagy hárít. Pedig nekik írt reklámkönyvet Vona Gáborról, az ő propagandistájuk.

Havas Henrik elhagyja az ATV-t Forrás: Origo

Ezért hallgatott a balliberális sajtó

A teljes balliberális sajtó napokig hallgatott Havas botrányáról, majd pedig a Simicska Lajos által irányított Index és 24 próbálta megmagyarázni a hallgatás okát. Szigeti Péter a Pesti Srácok összeállítása alapján önsajnáló hangnemben kifejti, hogy „a hiteltelen forrás miatt" mennyire nehéz különválasztani egymástól az ügyet és a politikai szándékot, márpedig a végtelenül független, valójában Simicskához közeledő 24-et természetesen csak az ügy érdekli, és a politikai megfontolásoktól gondosan távol tartja magát.

Az egyre kínosabbá váló magyarázkodás zárásaként még egyszer kioktat mindenkit az erkölcsi piedesztálról, ahova tizennégy sorban küzdötte fel magát a hírek elhallgatása miatti magyarázkodásból:

Persze azt, hogy miért most jött el ez a pont, az nem derül ki. Talán most vált védhetetlenné Havas Henrik (miután még a kormánypárti elfogultsággal nem vádolható Vágó István is eláztatta picit), így a balliberális 24, amely súlyos anyagi gondokkal küzd és komoly leépítések előtt áll, egy ilyen röpke cikkel gondolja ledolgozhatónak azt a hitelességi arcvesztést, amelyet a botrány kipattanása óta hozott össze, ezt mondhatjuk a Pesti Srácok írása alapján.