Előzetesben marad a Teréz körúti robbantó

2017.12.13. 15:24

A törvényszék az elsőfokú ítélet kihirdetéséig fenntartja a férfi előzetes letartóztatását.

Az ügyészség decemberben adott be vádiratot P. László Gergellyel szemben előre kitervelten, több ember sérelmére és életét veszélyeztető emberölési kísérlet és robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés, valamint terrorcselekmény előkészülete miatt.

A kiszabható büntetés nagysága miatt nem lehet kizárni, hogy szabadlábra helyezése esetén elszökne, és azt sem, hogy újra robbantana. Ezért a bíróság a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt az elsőfokú bíróság ítéletének kihirdetéséig fenntartotta a férfi előzetes letartóztatását.

P. László Gergely tavaly szeptemberben felrobbantott egy bombát egy Teréz körúti épület előtt. A robbanásban két rendőr súlyosan megsérült. Később megzsarolta a Belügyminisztériumot, hogy ha nem kap 1 millió eurót akkor újra robbantani fog. Végül tavaly októberben sikerül elfognia a rendőrségnek, a házában robbanószereket találtak. Azóta előzetes letartóztatásban van. A robbanás ban megsérült két rendőr, Andirkó Szabina és Vantara László törzsőrmesterek felépültek, és idén júniusban újra szolálatba álltak.