Milliókat raboltak egy pécsi vállalkozótól

2017.12.13. 11:32

Az ügyészség felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki két társával együtt közel 10 millió forintot rabolt egy pécsi vállalkozótól.

A vállalkozó gyakran dolgozott otthon, ahol általában ügyfeleket is fogadott. A budapesti rablók ezt valahonnan megtudták és elhatározták, hogy kirabolják a vállalkozót a lakásán.

Júniusban a vállalkozó otthon volt, amikor a fekete maszkot viselő rablók berontottak a lakásba. A vállalkozót a földre lökték, hasra fektették, a kezeit egy gyorskötözővel összekötötték. Miközben a pénzt követelték tőle, felválta ütötték és rugdosták. Az egyik maszkos egy kést hozott a konyhából, és fenyegetni kezdte a vállalkozót, hogy adja oda nekik a pénzét, különben levágja a füleit. Hogy ezt bizonyítsa párszor megvágta a földre nyomott vállalkozó füleit. A kutatás közben a rablók megtalálták az autója kulcsait és közel 10 millió forint készpénzt.

A vállalkozó szomszédja hangokat hallott, amikor kinézett az ablakon látta, hogy a szomszédban maszkos emberek vannak, ezért hívta a rendőrséget. A rablók észrevették a rendőröket, ezért még időben elmenekültek.

A nyomozás során a rendőrség elfogta az egyik férfit, tőle a rabolt pénzből 8,5 millió forintot lefoglaltak. A két társát egyelőre nem sikerült elfogni.