Ünnepekkor háromszor annyi az utazó, mint év közben

Vágólapra másolva!
Ünnepekkor háromszor annyi az utazó, mint év közben, a karácsonyi és szilveszteri utasforgalom kiemelkedőnek ígérkezik a hazai üdülésszervezők szerint, belföldön ártól és kategóriától függetlenül minden szálláshely megtelik - írja szerdai számában a Magyar Hírlap.
Vágólapra másolva!

Az összeállítás szerint sokan külföldre, például Dubajba utaznak az ünnepekre, ám a magyarok jó része belföldi helyszínt választ. A Szállás.hu foglalásai szerint a legnépszerűbb belföldi célpontok az év végi utazásokkor Hajdúszoboszló, Hévíz, Budapest, Eger, Gyula, Szeged, Zalakaros, Debrecen, Miskolctapolca és Harkány, azaz főként az fürdővárosok. A három legkedveltebb külföldi célország Lengyelország, Románia és Szlovákia. A portálnál a legerősebb a két ünnep közötti időszak, ezt követi a szilveszter.

Az OTP Travelnél a szilveszter a legnépszerűbb év végi időszak, a külföldi úti célok közül idén újdonságként Izraelt és Dubajt említették, de népszerűek a csoportos hajóutak és a körutazások is. Kisebb hangsúllyal ugyan, de belföldi utakat is kínálnak, itt a szállodák által összeállított csomagok népszerűek, a Balaton és a fürdővárosok a legkeresettebbek.

Az Utazom.com, amely csak külföldi üdüléseket közvetít, arról számolt be, hogy vendégeik elsősorban néhány napos, jellemzően buszos kulturális körutazásokra indulnak az ünnepekkor, elsősorban szilveszter környékén.