Brüsszel továbbra is a kötelező kvótát erőlteti

Hidvéghi Balázs
Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.
Vágólapra másolva!
Brüsszel és az európai uniós kormányfők többsége végig akarja vinni a kötelező kvótát és az egész migrációs menetrendet – mondta Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója mai sajtótájékoztatóján. A politikus szerint a pénteken lezárult EU-csúcs jól jelzi, hogy most jönnek a legkeményebb hónapok, amikor meg kell védeni Magyarországot, és ezzel növekedett a tétje annak, hogy milyen kormány alakul 2018-ban. A Fidesz további támadásra számít a Soros-birodalomtól és a brüsszeli bevándorláspárti politikusoktól a választások előtt.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pénteken lezárult EU-csúcs jól jelzi, most jönnek a legkeményebb hónapok, amikor meg kell védeni Magyarországot.

Mostantól tehát, ha lehet még nagyobb a tét, hogy milyen kormány alakul Magyarországon a jövő évi választásokat követően. A Fidesz politikusa hozzátette, hogy amíg Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP kormányoz, addig továbbra is mindent megtesznek, hogy megvédjék Magyarországot.

A Fidesz kommunikációs igazgatója üdvözölte Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének az elmúlt napokban tett megnyilvánulását, miszerint a kötelező kvóták nem jelentenek megoldást a migrációs kihívásokra. Hidvéghi kiemelte, hogy Tusk személyében végre van az uniónak egy olyan nagy tekintélyű személye, aki „kimondta az igazságot."

Kik állnak a kötelező, minden tagállamra érvényes kvóta mellett?

A Fidesz politikusa szerint az is kiderült ugyanakkor, hogy a bevándorláspárti politikusok ezzel nem értenek egyet és csak a kötelező, minden tagállamra érvényes kvótákban hisznek, azaz kiállnak a Soros-terv mellett. Hidvéghi Balázs felsorolta, hogy kik ezek a politikusok.

  • Angela Merkel német kancellár,
  • Paolo Gentiloni olasz kormányfő,
  • Mark Rutte holland kormányfő,
  • Avramopulosz migrációs biztos,
  • Frans Timmermanst, az Európai Bizottság alelnöke,
  • Guy Verhofstadtot, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetője,
  • Cecilia Wikströmöt, az EP migrációs jelentéstevője,
  • Ska Kellert, az EP zöldpárti frakcióvezetője,
  • valamint Niedermüller Pétert "Gyurcsány Ferenc képviselője.

Hidvéghi hangsúlyozta, a kötelező kvótát pártolók azt is kimondták, hogy a visegrádi négyeket meg kell kerülni ebben a kérdésben és jövő tavasszal egy egyszerű többségi döntést kell hozni a kvótákról. Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia ugyanakkor a mostani EU-csúcson is bebizonyították, hogy a „Közép-európai kormányok állnak egyedül az emberek érdekei mögött." - mondta a politikus.

Hozzátette, hogy a régióban az emberek elsöprő többsége elutasítja az erőltetett migrációt, a betelepítéseket és a kvótákat.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint a teganp zárult EU-csúcs megmutatta, hogy Brüsszel továbbra is a kötelező kvótát erőlteti Forrás: MTI/Kallos Bea

Hidvéghi szerint azonban erről még nem sikerült meggyőzniük az uniós kormányfők többségét. "Nincs kétségünk afelől, hogy a Soros-birodalom különböző képviselői és a brüsszeli bevándorláspárti politikusok újabb össztűz alá fogják venni Magyarországot azzal a kifejezett céllal, hogy elmozdítsák az útból az Orbán-kormányt" - emelte ki.

Hidvéghi reagált a tegnapi Jobbik-tüntetésre

Hidvéghi Balázs újságírói kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a Jobbik „eltévesztette a házszámot" a tegnapi tüntetésén. Hidvéghi szerint az ellenzéki pártnak nem a Fidesszel van vitája, hanem az Állami Számvevőszéknek kellene válaszokat adnia. Ebben a kérdésben pedig „talán jobb lenne, ha Simicska Lajosnál kopogtatnának, hiszen ezt az egész ügyet, az illegális pártfinanszírozást és a plakátok ügyét azt Vona Gábor és Simicska Lajos közösen bénázták el" – tette hozzá a politikus.