Rostás Winnetou, így cigányozott a jobbikos képviselő

Vágólapra másolva!
Bármennyire is próbálja eljátszani, a most már galamblelkűvé vált Vona és pártvezetése a baloldali fordulatot, a belvárosból távolabb eső helyekre nem minden esetben ért el az új, „Spinoza-irányvonal", és a nyilvános bűnbánások és cicasimizések ellenére is el-elszólogatja magát egy-egy vidéki jobbikos, aki még valahogy kevésbé érzi az új, baloldali vonalat, amire átállította Vona a Jobbikot. Ágoston Tibor, a párt helyi képviselője, a Debreceni Közgyűlésben fakadt ki, eléggé félreérthetően egy tehetséggondozó program díjazottjának származása miatt. A pártvezetés meg persze összevissza beszél az ügyben.
Vágólapra másolva!

A "félrecsúszott mondatok" újabb "véletlen" esetéről számolt be a Pesti Srácok. A Debreceni Közgyűlés jobbikos képviselője, Ágoston Tibornak - a közgyűlés azon napirendi pontjára reagálva, amely során egy tehetséggondozó programról, illetve a támogatott fiatalokról vitáztak a képviselők - sikerült egy, a Jobbik régi idejét idéző megnyilvánulásban reagálnia az elhangzottakra.

A kirohanás oka az lehetett, hogy a tehetséggondozó programon két jelölt volt idén, és az RTL Klub úgy tudja, a két jelölt közül az egyik fiatal roma származású.

A közgyűlésen felszólaló Ágoston Tibor, jobbikos képviselő, elmondta, hogy szerinte a fiú nem érdemelte ki a támogatást, mert "bizonyos hiányosságai" vannak, de pontosan nem fejtette ki, hogy melyekre gondolt.

Emellett, az alábbi, nem annyira „néppárti kompatibilis" mondat hagyta el Ágoston száját:

A Jobbik arra a kérdésre, hogy mi a véleménye az újabban balliberális oldalra átsasszézó párt vezetésének, képviselőjük nehezen védhető megnyilvánulásáról, a válasz egy szép mellébeszélés lett:

Ágostonnak nem először sikerült cifrát mondania nyilvánosan, hiszen 2016. márciusában 750 ezer forintos pénzbüntetést kapott, és elítélte a bíróság holokauszttagadás bűntette miatt, mivel 2014 januárjában „hollókamuként" és „hollókasztként" beszélt a holokausztról egy nyilvános debreceni rendezvényen.

Vona és egy szimpatizáns. Forrás: Ripost

Szegény Vonának tehát megint egy, a "nagy néppártosodásban" összezavarodott politikusa miatt fájhat a feje. De az örök porszívóügynök persze ebből is kivágja magát. Két lehetőség is rendelkezésére áll: vagy újra el kell szaladnia a Spinoza Házba, hogy elnézést kérjen elvtársa „félrecsúszott mondatáért", vagy jöhet egy megszokott kutyás-cicás kép Facebookra. Kíváncsian várjuk, hogy melyiket választja.