Hármas ikrei születése után meghalt egy fiatal nő Debrecenben

Vágólapra másolva!
A szülés után halt meg Debrecenben egy anya, aki hármas ikreknek adott életet. Az apa egyedül maradt a két kislánnyal és a kisfiúval. Egy alapítvány segítene a félárván maradt gyerekeken és az apán.
Vágólapra másolva!

A hármas ikrek anyja Debrecenben halt meg tegnapelőtt. Férje most egyedül maradt a kicsikkel - írja a Cívishír.hu.

Az apa a hírportálnak elmondta, hogy feleségével évek óta sikertelenül próbálkoztak a gyermekvállalással. Aztán másfél éve belekezdtek a lombikprogramba: azalatt a férfit megműtötték, a nő méhébe pedig három megtermékenyített petesejtet ültettek. Mindhárom meg is maradt. A kismama veszélyeztetett terhes volt, ezért a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában töltöte az utóbbi hat hetet.

A terhesség 33. hetében, császármetszéssel született meg Mira, Léna és Milán tegnapelőtt.

Az anya viszont nem sokkal később meghalt.

A félárván maradt kisbabák apja elmondta, hogy nem akar találgatni, pontosan mi okozta felesége halálát, de hozzátette, hogy a nő rossz közérzetre panaszkodott.

Most a boncolási jegyzőkönyvre várnak.

A csecsemőket inkubátorokba rakták, a kisfiú légzéstámogatást igényel, de mindegyik gyerek jól van. Ha gyarapszik a súlyuk, elhagyhatják az intenzív osztályt.

- mondta az apa.

A három újszülött és apjuk ügyét a Tündérkör Alapítvány karolta fel, amely azt kéri, hogy aki teheti, segítsen a családon.