Az unió jóváhagyta a debreceni reptérnek szánt 3,8 millió eurós támogatást

Debrecen Lufthansa
A Lufthansa Bombardier CRJ900 típusú, Münchenbe induló repülőgépe a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2016. április 11-én. Ezen a napon a német légitársaság elindította menetrend szerinti járatát München és Debrecen között.
Vágólapra másolva!
Az Európai Bizottság jóváhagyta a debreceni repülőtérnek szánt 3,8 millió eurós (mintegy 1,2 milliárd forint) állami támogatást, miután úgy találta, hogy a repülőtér infrastrukturális fejlesztésére szánt hozzájárulás megfelel az uniós állami támogatásokat célzó szabályozásnak - tájékoztatott az uniós bizottság hétfőn.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint mivel a projekt hozzájárul a régió fejlődéséhez és javítja a régió összeköttetését anélkül, hogy jogtalanul torzítaná az egységes piacot, a bizottság úgy döntött, hogy

a fejlesztési projekt összhangban van az uniós állami támogatási szabályokkal, valamint azzal a 2014-es repülési iránymutatással, amely a repülőtereknek és a légitársaságoknak nyújtott állami támogatásról szól.

A Lufthansa Bombardier CRJ900 típusú, Münchenbe induló repülőgépe a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2016. április 11-én. Ezen a napon a német légitársaság elindította menetrend szerinti járatát München és Debrecen között. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt