Vona szánalmas vergődése: megint egy cuki kutya

Vona Gábor kutya
Vona Gábor kutya
Vágólapra másolva!
Ahogy azt tegnap megjósoltuk, Vona újra előhúzta a cukiság kártyát. Ma reggel posztolt egy kutyás képet, amelyet egy Oravecz Nórát megszégyenítő - idézet a 888.hu-tól - „bölcsességgel" látott el. A posztból megtudhatjuk, hogy a szélkakas pártelnöknek az állatok iránti szeretete még gyerekkorából fakad, ugyanis akkor még etológus szeretett volna lenni. Bár nem kérdeztünk meg egy etológust sem ennek kapcsán, így az ő nevükben nem tudunk nyilatkozni, de a magunk részéről ezt a döntést csak sajnálni tudjuk. 
Vágólapra másolva!

Megjegyezzük, hogy a cuki kutyás kép érkezése várható volt, hiszen a Jobbik szénája megint nem áll túl jól. Pár napja jelentette be az Állami Számvevőszék, hogy a pártnak várhatóan 660 milliós büntetést kell befizetnie a költségvetés részére, mivel a tavalyi plakátkampányuk során tiltott pártfinanszírozást valósítottak meg a Simicskához köthető plakátcégekkel kötött üzletek során. A trükkös, nyilvánvalóan csalárd szerződéseket a Pesti Srácok hozta nyilvánosságra, amelyből kiderült, hogy a Jobbiknak a választásokig mindössze 27,5 millió forintot kellett befizetnie a több mint ezer darab plakáthelyért. Sokszázmillió helyett. Ez azért elég kedvező.

Ezek után Vona „nagyszabású" tüntetést szervezett múlt péntekre, amelyre elhívta az LMP-t és a Momentum Mozgalmat is, sőt, még a fütyülős Juhász Pétert is, hogy együtt harcoljanak a „jogállamiságért", meg – tegyük hozzá gyorsan – az amúgy jogos, több százmilliós büntetés ellen.

A pártelnök azonban a "tüntivel" is bakot lőtt, mivel a Simicska médiában agyonhirdetett, és a jogállam védelmének felhangjával szervezett megmozduláson alig lézengtek pár százan. És nekik még annyi szerencséjük sem volt mint Gulyás Marcinak, mivel a demonstráció időpontjában még az eső sem esett.

Így a jobbikos fiúk és lányok nem tudnak az esőre sem hivatkozni.

A múlt pénteki demonstráció. Forrás: Origo

De tegnapi hír, hogy a Jobbik debreceni politikusának a nagy néppártosodás közepette is sikerült egy öblöset „cigányoznia", amikor a közgyűlés egy tehetséggondozó program díjazottjairól vitázott. Ágoston Tibor az egyik díjazott származásán felbőszülve elmondta:


Így hát épp ideje volt, hogy Vona – ahogy már azt megszokhattuk - érvek és magyarázatok helyett egy cuki kutyás képet posztoljon, hátha meg tud valamit menteni a megcsappant népszerűségéből.

Már csak hab a tortán, hogy "komoly" bölcsességet is fűz a képhez, amikor elmondja:

Ezért a szánalmas vergődésért érdemes volt ma felkelni.