Tömeges mérgezésgyanú Szerepen

Vágólapra másolva!
Mérgezés gyanújával 16 embert vittek kórházba megfigyelésre kedden a Hajdú-Bihar megyei Szerepről.
Vágólapra másolva!

Dobó Dénes, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője elmondta, hogy mérgezési tünetekkel

illetve a Debreceni Egyetem Klinikájára. Később azt is elmondta, hogy néhányan már hétfőn kórházba kerültek.

Testi sértés miatt nyomoznak

A megyei rendőr-főkapitányságtól délután kapott információkat kiegészítve Tóthné Verő Tünde (független) elmondta: a mérgezéssel érintett 19 embernél szédülés, hányinger, hányás, látászavar jelentkezett,

Tóthné Verő Tünde polgármester később úgy tájékoztatott, hogy estére már 19-re nőtt a megfigyelésre kórházban szállítottak száma. A haon.hu szerint két ember súlyos-életveszélyes állapotban van.

Az önkormányzat minden segítséget megad az érintett családoknak: rendkívüli segélyt különítettek el a kórházba került emberek hozzátartozóinak - mondta az 1590 lelkes település polgármestere.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság az ügyben testi sértés miatt rendelt el nyomozást, amely szakértő bevonásával jelenleg is tart.

Dámócon négyen haltak meg novemberben

Novemberben négy ember halt meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Dámócon, mert ellenőrizetlen eredetű alkoholt ittak. A rendőrök később őrizetbe vettek egy helyi férfit, akitől az áldozatok a mérgező folyadékot vásárolták, majd egy lácacsékei férfit is, akitől a gyanú szerint a mérgező ital származik.