Sikeres karácsonyi jótékonysági akció gyerekektől gyerekeknek

Vágólapra másolva!
A PontVelem Okos Program szervezésében idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akciót tartottak a magyarországi általános iskolákban, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével, valamint az EMMI, és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával. Közel hatezer ajándékcsomagot gyűjtöttek össze a jótékonysági akció során a magyar diákok.
Vágólapra másolva!

A szervezők célja az volt, hogy az adományok segítségével idén karácsonykor is sok-sok gyerek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyerekeknek, akik örülnek a felajánlott ajándékoknak, másrészt azoknak, akik adnak,

akik megélhetik az önzetlen segítés örömét.

A diákok a már nem használt, de még jó állapotú ajándékokat rakták dobozba, amelyre ráírták, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik az ajándékot. Az általános iskolákból, a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató segítségével összegyűjtött csomagokat, a Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek még karácsony előtt. A gyűjtésről korábban is írt az Origo, bővebben ide kattintva olvashat róla. Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója akkor az Origónak kiemelte annak a jelentőségét, hogy a kicsik gyerekkorban megtapasztalják az adományozást, és azt, hogy adni jó.

Az akcióról az M1 Iskolapad című műsora is riportot készített:

Egész évben segítik a diákokat

A PontVelem Okos Programban a karácsonyi időszakon túl is, egész évben lehet jótékonykodni. A program 2011-ben indult, 1.100 általános iskolában van jelen, több mint 40.000 regisztrált diák vesz részt a különböző programokban. A fenntarthatósági program három pillérből áll; GyűjtsVelem, BankVelem és SegítsVelem. A program értékes ajándékokkal játékos formában ösztönöz a szelektív hulladékgyűjtésre, a pénzügyi tudatosságra és a fenntartható életmódra, miközben hangsúlyozza az egymást segítő karitatív tevékenységek fontosságát. A programban a diákok különböző tevékenységekkel pontokat gyűjtenek, amiket beválthatnak különböző tárgyi vagy élmény ajándékokra, illetve jótékony célokra ajánlhatnak fel. Pontot gyűjteni a szelektív hulladékgyűjtéssel-, a program által kínált on-line játékokkal-, illetve a BankVelem pénzügyi oktató programban való aktív részvétellel lehet.