Megéri dolgozni Magyarországon

Vágólapra másolva!
Jelenleg megéri dogozni Magyarországon, hiszen nemcsak a foglalkoztatás áll a csúcson, de a jövedelmek is folyamatosan emelkednek - hangsúlyozta Puskás Imre, a Fidesz szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.
Vágólapra másolva!

A politikus felhívta a figyelmet a statisztikai hivatal legfrissebb adataira, amelyek szerint

a bruttó bérek egy év alatt 12,8 százalékkal emelkedtek,

az átlagkereset vásárlóereje pedig 10,4 százalékkal nőtt.

2010 előtt szánalmas bérek mellett kellett dolgozni

Ez nem volt mindig így. 2010 előtt, a baloldali kormányok idején szánalmas bérek mellett kellett munkát vállalni - fogalmazott -, és egyre kevesebb volt a munkalehetőség, ami miatt a családok nagy része létbizonytalanságban élt.

Eközben a Gyurcsány- és a többi baloldali kormány alatt duplájára nőtt az államadósság és a munkanélküliség,

a költségvetés pedig csőd közeli állapotba került, amelyet csak úgy lehetett elkerülni, hogy Brüsszelbe és az IMF-hez futottak hitelért - emlékeztetett, hozzátéve:

az ország ekkor elveszítette gazdasági önrendelkezését.

A hitelfelvételek ára a folyamatos megszorítás, az adóemelés volt - folytatta.

Nyolc éve folyamatosan csökkent az államadósság

Az ország azonban 2010 után visszanyerte gazdasági önállóságát, a költségvetése stabillá vált. Nyolc éve folyamatosan csökken az államadósság - sorolta az eredményeket a politikus -, és az ország kikerült azon deficiteljárás alól is, amely a szocialista kormányok idején indult a korrupció és a felelőtlen gazdálkodás eredményeként.

Az ország azon hiteleit is visszafizette, amelyeket a baloldali kormányok vettek fel.

736 ezerrel több munkahely van Magyarországon

A lépések eredményeként 736 ezerrel több munkahely van Magyarországon, mint 2010-ben - hangsúlyozta -, a GDP-nk növekedése pedig folyamatosan meghaladja az uniós átlagot.

A bérek csaknem öt éve emelkednek

- fűzte hozzá, de a gazdasági teljesítmény feltételei közé sorolta azt is, hogy a multikat, a globális elitet bevonták a közteherviselésbe.

Puskás Imre megállapította, hogy a 2018-as választás tétje az is, hogy sikerül-e megőrizni ezen gazdasági eredményeket, vagy visszatérnek a hatalomba azok, akik egyszer már a csőd szélére juttatták az országot.