Így csinálja össze magát Kálmán Olga, ha Simicska embere rendre inti

Vágólapra másolva!
Kálmán Olga évek óta úgy tesz, mint aki nagyon bátor és nagyon kemény riporter. Pontosan tudjuk, hogy kikkel. Akiktől nem fél. Vagy akik nem gyorsabbak, tanultabbak, okosabbak, mint ő. Vona Gáborról azt nehéz lehetne állítani, hogy politikai (vagy bármilyen) bölcsesség szállta volna meg, de az biztos: az ő főnöke egyúttal Kálmán Olga főnöke is. Simicska Lajos. És Vonától bármit nem lehet kérdezni. Ezt tudja persze Kálmán Olga, de a rossz idegállapotban levő Vona még egy ártalmatlan riporteri fordulattól is megijed. Ettől pedig Kálmán Olga. Így igazi a műsor. 
Vágólapra másolva!

Simicska tévéjében tehát ezúttal is Vona Gábor volt Kálmán Olga vendége. Ez hetente észlelhető jelenség, ezen senki sem csodálkozik. Kálmán Olga mindig nagyon kedves vele, igazi statisztaként beszélteti az egyébként reménytelen helyzetben levő pártelnököt. Két bukott ember (a nézetlen műsort vezető tévés és az összeomlás előtt álló pártelnök) támogatja egymást a gazda tévéjében. Értjük.

De Kálmán Olga kedden hibázott. Értjük, persze, hogy értjük, hogy azért hozta Sneider Tamás fiainak ügyét, hogy Vona belekezdhessen újabb gonosz-a-Fidesz kezdetű áriájába. De Vona ezt nem értette meg. Az egykori szkinhed Jobbik-vezető fiainak rasszista, undorító ügyétől Vona megijedt. És nem a várt áriát kezdte énekelni, hanem rendre utasította Kálmán Olgát. Nem túlságosan keményen, csak olyan vonagáborosan, ahogy tőle telik.

Kálmán Olga azonban ettől is megijedt. Nézzék meg a felvételt, hogyan kezd el dadogni! Papírjait piszkálja, és nehézkesen arról kezd el beszélni, amit már régen megtárgyaltak. Visszatér a beszélgetés első öt percéhez. Egy olyan témához, amit egyszer már lezártak. Megijedt, más nem jutott eszébe, dadogni kezdett, zavarba jött és lényegét tekintve arról kezdett kérdezgetni, amit már megbeszéltek.

Korábban Kálmán Olga szeretett azzal hencegni, hogy milyen kemény riporter. Igen, ha egy nyugdíjas szülői munkaközösség-vezetővel kell szemtelenkedni, ott aztán lehet sikert elérni. Ott lehet bohóckodni, hogy K.O., ami egykori tévéreklámja szerint nemcsak nevének a monogramja, hanem a bokszkifejezésre is utal, hogy így üti ki ellenfeleit. Ott aztán elemében van.

Bár az igaz, tegnap kétségtelenül láttunk egy K.O.-t. Az külön vicces, hogy a magyar politikai élet talán legerőtlenebb szereplője, az elmacskásodott Vona Gábor miatt kapta, de - akármennyire is képzavar - voltaképpen saját magától.