Meghosszabbították a Dózsa György úti gázoló házi őrizetét

M. Richárd, Dózsa György út gázoló
Molnár Richárd a hírTV Riasztás című műsorának nyilkatkozott (korábbi felvétel).
Vágólapra másolva!
A bíróság három hónappal, március 21-ig meghosszabbította M. Richárd házi őrizetét, és továbbra is nyomkövetőt kell viselnie a Dózsa György úti gázolónak - jelentette be a Fővárosi Törvényszék.
Vágólapra másolva!

M. Richárd védője kérte a házi őrizet megszüntetését, valamint a Pest megye és Budapest területére korlátozott lakhelyelhagyási tilalom elrendelését.

Szerinte az eddig házi őrizetben eltöltött idő elég volt M. Richárdnak arra, hogy visszatartsa egy újabb bűncselekmény elkövetésétől.

Az ügyvéd azzal érvelt, hogy

vállalkozóként több üzletben van érdekeltsége, ezért szüksége lenne a szabad mozgásra.

Emellett arról is beszélt, hogy az ünnepek közeledtével család okok miatt is fontos lenne M. Richárd számára az enyhébb kényszerintézkedés.

Mint ismert, májusban M. Richárd egy kabrió Mercedest vezetett jogosítvány nélkül, amikor 140-el hajtva karambolozott egy éppen kanyarodó Citroennel a Dózsa György úton. A Citroen a közeli trolimegállóba sodródott, elütve az ott várakozókat. A balesetben egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt.

M. Richárd, a Dózsa György út gázoló Forrás: Origo

A bíróság az ügyészi kezdeményezést megalapozottnak találta, a házi őrizet legutóbbi meghosszabbításának oka viszont nem változott. M. Richárd ellen azért indítottak eljárást, mert halálos balesetet okozott.

A bíróság szerint a kényszerintézkedés okai továbbra sem változtak, a bűnismétlés veszélye a Dózsa György úti gázolónál olyan szintű, amit csak a házi őrizet meghosszabbításával zárható ki.

A védői érveléssel szemben a bíróság kiemelte M. Richárd korábbi nyilatkozatát, ami szerint a

vállalkozásának működtetése az otthonából is megoldható.

A bíróság megállapította, hogy "az eljárás során a gyanúsított ellen újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt indult eljárás, ami a bűnismétlés veszélye mellett megerősíti a kényszerintézkedés fontosságát is" - írták.

A házi őrizet fokozott ellenőrzése miatt továbbra is nyomkövetőt kell viselnie a gázolónak. Ha bármikor megszegi a házi őrizet szabályait, elrendelhető az előzetes letartóztatása. A végzés nem jogerős.