Egy másik nőt is megtámadott a népligeti gyilkosság gyanúsítottja

2017.12.22. 11:45

A rendőrség ma délelőtt tartott sajtótájékoztatót, amelyen Bucsek Gábor, rendőr vezérőrnagy elmondta, hogy a 29 éves budapesti férfi, S. Krisztián beismerő vallomást tett helyszíni kihallgatásán.

Októberben a Népliget bokros részén bukkant rá egy nő holttestére egy járókelő. A rendőrök két fővonal mentén kedtek el nyomozni: kiderült, hogy az áldozat egy 40 éves, három gyerekes anya volt. A helyszínen 200 bűnjelet rögzítettek, 444 kamerafelvételt ellenőriztek és összesen 2,5 terrabite-nyi anyagot néztek át. Emellett több mint 4000 embert hallgattak ki.

Még egy nőt megtámadott

Nemrég, december 14-én egy 55 éves nőt molesztált egy férfi az utcán. A nyomozóknak feltűnt, hogy az eset kísértetiesen hasonlít a népligeti gyilkossághoz. A kamerafelvételek segítségével sikerült azonosítani a támadót, akit el is fogtak december 20-án. 

Helyszínelők a Népligetben lekordonozott zóna előttForrás: Origo

A férfi kihallgatása során mindkét bűncselekményt beismerte - mondta Bucsek Gábor a sajtótájékoztatón.

Arról, hogy a férfi miért ölhette meg a nőt, a rendőrök egyelőre nem beszéltek. Az 5 millió forintos nyomravezetői díjat pedig, amit a népligeti támadóhoz vezető információért adtak volna, visszavonták. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK