Hosszú várakozásra kell készülni a határátkelők többségénél

Ukrajna, szabad beutazás az Európai Unióba, vízummentesség
Záhony, 2017. június 11. Ukrán utas nyilatkozik az ukrán sajtónak a magyar-ukrán határátkelőhelyen, Záhonyban 2017. június 11-én. Ezen a napon nulla órákor életbe lépett az ukrán állampolgárok európai uniós vízummentessége, ezentúl vízum nélkül utazhatnak az Európai Unió tagállamaiba Ukrajna biometrikus útlevéllel rendelkező állampolgárai. MTI Fotó: Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Akár többórás várakozásra is készülni kell a szerb és az ukrán határ több pontján, mivel a külföldön dolgozók ezekben a napokban látogatnak haza karácsonyra – jelentették az M1 aktuális csatorna tudósítói szombaton.
Vágólapra másolva!

A helyszíni beszámolók szerint az erős forgalom már az osztrák határnál érzékelhető. Bécstől a 75 kilométerre fekvő hegyeshalmi határátkelőig két óra alatt érhetnek el az autósok, de a kisebb átkelőkön zavartalanul át lehet jutni Ausztria felől.

Illusztráció Forrás: MTI/Balázs Attila

Záhonynál 3 kilométeres kamionsor alakult ki, a személygépkocsik is majdnem ilyen hosszan torlódnak, ezért csaknem három órát kell várni az átkelésre itt és Beregsuránynál is. Az utazóknak az ukrán határszakasz más átkelőin is várakozásra kell készülniük.

Szerbiába is legalább egy órás várakozás után lehet csak átjutni, de a kamionosoknak akár öt órát is vesztegelniük kell a déli határon. Röszkénél több kilométeres a kocsisor, és a határszakasz többi átkelőjén is erős a forgalom, csupán Tiszaszigetnél és Bácsalmásnál lehet gyorsan átjutni – derül ki a tudósításokból. A határátkelők leterheltségéről a rendőrség határinfó oldalán lehet tájékozódni.