Azt mondta az idős egri asszonynak, hogy leveszi az ékszereiről a rontást

Vágólapra másolva!
Egy egri nő arra vett rá egy 73 éves asszonyt, hogy adja oda neki az ékszereit. Azt ígérte, hogy visszaadja, csak előbb leveszi róla rontást. Persze az ékszerek soha nem kerültek vissza.
Vágólapra másolva!

A csaló néhány hónapja – ahogy az ügyészség fogalmaz – céltalanul sétálgatott Egerben, amikor észrevette az idős nőt, aki a kertjében dolgozott. Azonnal beszélgetni kezdtek. A csaló azt kérdezte az idős nőtől, hogy milyen az egészsége. Amikor pedig azt a választ kapta, hogy rossz, azt mondta, hogy az ékszereitől beteg, amelyekről le kell venni a rontást.

Azt ajánlotta, hogy szívesen leveszi a rontást, amitől nem csak jobban lesz, de általában az élete is jobbra fordul.

Az idős nő előhozta a lakásból az ékszereket.

A csaló csak az aranyakat vette ki, mert ahogy fogalmazott képességei miatt csak a nemesfémből készült tárgyakról tudja levenni a rontást. Ezeket magához vette, cserébe pedig három tarotkártya-lapot adott, és megígérte, hogy a rontás levételéhez azonnal hozzálát, amint hazaér Miskolcra.

Arra is megkérte az asszonyt, hogy ennek meggyorsítása céljából a hazautazás költségeit fizesse ki, majd az ékszerekkel és 3 000 forinttal együtt elment. Összesen 70 000 forint kárt okozott.

A csalót elfogták, és vádat emeltek ellene.