Az ünnepek alatt leginkább az édességeket és a húskészítményeket ellenőrzik

Vágólapra másolva!
December 1. és 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei főként a nyers húsokat, a virsliket és más húskészítményeket, az alkoholos italokat, valamint édességeket ellenőrzik - mondta Pleva György, Nébih élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója.
Vágólapra másolva!

Az igazgató hozzátette, hogy az előállítók és a kereskedők is felkészülnek a szezonális ellenőrzésekre, így a Nébih tapasztalatai szerint

a szabálytalanságok aránya lassan javuló tendenciát mutat és a jogszabályok ismerte is folyamatosan nő a vállalkozók körében.

Pleva György azt tanácsolat a fogyasztóknak, hogy húst csak azokban a boltokban vásároljanak, amelyek takarítottak, rendezettek, az áru jó állapotban van és az igazgató szerint azt is érdemes megnézni, hogy a kiszolgáló személyzet ruhája tiszta-e.