Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor is csak saját pozíciójáért dolgozik

2018.01.01. 10:55

Galló Béla politológus szerint néhány hónappal az országgyűlési választás előtt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció és Vona Gábor, a Jobbik elnöke sem kormányváltásra törekszik, csak azon dolgoznak, hogy minél jobb pozícióban maradjanak.

A politológus az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában azt mondta: a Jobbik túl hirtelen, és nem hitelesen váltott arculatot. Ebből a közvélemény-kutatások szerint nem profitáltak, sőt néhány régi radikális fel is lázadt a párton belül. Galló Béla szerint hiába van "állítólag" Simicska Lajos befolyása és anyagi támogatása a párt mögött.

A Jobbik elmérte a politikai helyzetet, s jelenleg messze van a kormányváltás esélyétől

- jegyezte meg.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) plakátja a budapesti Ötvenhatosok terén egy korábbi felvételenFotó: Szabó Gábor - Origo

A szakértó hozzátette: feltehetőleg április elején lesznek a választások. Galló Béla szerint most úgy néz ki, hogy az egyik oldalon egy jól szervezett, reguláris, tábornoki karral, vezetővel rendelkező "sereg" áll, míg

a másik oldalon szabad csapatok vannak, közös vezető nincs.

Megjegyezte: Karácsony Gergelyt, a Párbeszéd vezetőjét sem fogadják el igazából miniszterelnök-jelöltnek. Galló Béla szerint egyébként eddig Gyurcsány Ferenc "forgatókönyve" szerint alakulnak a dolgok. A politológus azt mondta: Gyurcsány Ferenc "jó hatalomtechnikus", s azt szeretné megmutatni, hogy ő és a DK milyen erős. Gyurcsány Ferenc számára nem is arról szól a választásokra készülődés, hogy Orbán Viktor miniszterelnök igazi kihívója legyen, hanem hogy saját és pártja "túlélési feltételei" a lehető legjobbak legyenek.